Националният селекционер на мъжкия национален отбор на България по баскетбол

...
Националният селекционер на мъжкия национален отбор на България по баскетбол
Коментари Харесай

Барчовски: Горд съм, момчетата се бориха като мъже

Националният селекционер на мъжкия народен тим на България по баскетбол Росен Барчовски остана удовлетворен от представянето на неговия отбор макар загубата от със 70:72 точки в зала „ Арена Самоков “.

„ Много се веселя, тъй като залата беше цялостна. Това беше огромна победа за спорта в България. Горд съм от моите състезатели, тъй като те се бориха като мъже. Загубихме мача поради две-три микроситуации. Най-голямата причина бе, че бяхме изтощени в края. Играхме с къса пейка в мача, това беше мое решение. Това беше стихотворец риск и заради това загубихме организацията в играта си. Поздравления за националния тим на Литва. Аз обаче съм сигурен, че ще покажем добър баскетбол на ЕвроБаскет. След три дни в Сараево ще се борим да спечелим против Босна и Херцеговина “, съобщи Барчовски.

„ През първото полувреме главните ни играчи - Везенков и Бост, можеха да получат повече отмора с повече смени, само че поради насъбраните фаулове това не се получи. Вече във второто полувреме мачът е подобен, че взех решение, че не мога да пожертвам с цената на умората. Сашо е прав - ние не можем да играем общоприетия баскетбол на Евролигата и по тази причина играем по-рисков подобен. От време на време има много мъчно изстреляни топки. Малко повече стои топката в Дий Бост, само че стилът му на игра е тъкмо подобен. Ако имаме време за подготовка и такива оспорвани мачове - нещата ще се трансформират. В нашето състезание равнището не е високо “, продължи родният експерт.

„ Най-лесно беше да победим в Чехия. Не вършим никаква покруса, нито имаме някакви илюзии, че в случай че влезем в идната фаза, ще се класираме за Световното. Разглеждам го въпреки това - опцията да играем още шест мача с тимове като Франция, Унгария и Черна гора. Ние стоим като равни с най-силните тимове. Това е достижение за този тим и би трябвало да се гордеем с това. Страшно доста скърбя. Изпуснахме момента и допуснахме серия да ни изравнят. Със сигурност ще има някакви неща като неточности на тима и неверни мои решения, само че това е ситуацията “, добави Барчовски.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР