Националният селекционер на България Иван Петков беше доволен от мотивацията

...
Националният селекционер на България Иван Петков беше доволен от мотивацията
Коментари Харесай

Селекционерът Иван Петков: Отборът показа изключителна мотивация



Националният селекционер на България Иван Петков беше удовлетворен от мотивацията на волейболистките ни при чистата победа над Куба в Сапоро на международното състезание.

„ След като сме победили с 3:0 съм удовлетворен, само че не мога да кажа, че и след мача с Италия бях неудовлетворен. Този дуел с италианките бе дебютен за отбора на шампионата и на такова високо равнище. Нормално е да бъдем по-притеснени и да не покажем капацитета, който имаме. Не споделям, че тимът на Куба е точният барометър за равнището, на което би трябвало да играем. Но през днешния ден бе мач, в който показахме от първата до последната минута изключителна мотивация, предпочитание и себераздаване и динамичност на игрището със скорост на играта, която желаеме да виждаме. На сервис, обсада и офанзива работихме доста добре. Куба е задоволително атлетичен противник, на който силата му в офанзива не е по-слаба в някаква степен от тази на Италия. Срещу италианките бяхме по-сковани, само че и естествено, равнището на двата тима е друго “, разяснява наставникът.

„ Предстои мач с тима на Турция, който натрупа доста опит в последните години. Но това не значи, че не би трябвало да изиграем срещата по най-хубавия метод. Няма по какъв начин да се изненадаме, въпросът е ние по какъв начин ще влезем в срещата и с каква конфигурация ще я изиграем. Не се колебая, че нашият тим ще има настройката за борба, в която би трябвало да потвърдим на себе си, че можем да играем против такива мощни противници “, приключи Петков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР