Националният съвет за тристранно сътрудничество разгледа промените в правилника за

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество разгледа промените в правилника за
Коментари Харесай

Поправки в Закона за трудова миграция облекчават режима на сезонна заетост

Националният съвет за тристранно съдействие прегледа измененията в правилника за използване на Закона за трудова миграция и трудова подвижност. Част от поправките облекчават режима на сезонна претовареност.

С измененията в закона отпада задължението на работодателя да изследва пазара за висококвалифицирани експерти. От 10 на 20% се усилват квотите за наемане на непознати служащи. За дребните компании, растежът е от 10 на 35%. Бизнесът поддържа измененията.

Аргументите на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България:

" Получаваме по-отворен достъп до пазара на труда ".

От КТ " Подкрепа “ са срещу поправките, тъй като има частична оценка по какъв начин те ще се отразят на пазара на труда. Според Ваня Григорова държавното управление заобикаля личните си правила при приемане на нормативни актове:

" В последните седмици зачестиха поръчките за импорт на тайландски масажистки. Това не е смешка, това се разисква в Националния съвет за трудова миграция и трудова подвижност. Част от причините са, че има висок интерес към този вид разтривки от някогашни и сегашни политици и спортисти. Редно е да се знае какъв брой тайландски масажистки са нужни на българската стопанска система ".

" Става въпрос единствено за няколко бройки масажистки, само че това е различен въпрос " - отговори вицепремиерът Валери Симеонов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР