Националният съвет за тристранно сътрудничество провежда извънредно заседание в Гранитна

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество провежда извънредно заседание в Гранитна
Коментари Харесай

Извънредно заседание на тристранния съвет, обсъжда се Бюджет 2023 г.

Националният съвет за тристранно съдействие организира изключително съвещание в Гранитна зала в постройката на Министерския съвет.
 
 Тристранка Георги Димитров

Точка първа в дневния ред е  Проекта на Закон за бюджета , това заяви вицепремиерът Мария Габриел. " Предстоят ни три от най-важните планове на закони – за държавен бюджет, за бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и за държавното публично обезпечаване за 2023 г ", съобщи тя.
 
 Тристранка Георги Димитров

Министър-председателят Николай Денков прикани всички да се съсредоточат върху същинската картина и това какво демонстрират числата от бюджета.
 
 Тристранка Георги Димитров

" Всички дружно да търсим експертните решения, това е единственият метод да се преборим с популизма ", добави той.

" Както всяка година към приемането на бюджета, се появяват доста страсти, които постоянно " замърсяват " числата и данните и пречат на най подобаващите решения ", съобщи Денков.

На съвещанието участват и общественият министър Иванка Шалапатова, здравният министър Христо Хинков, шефът на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов и краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на НЗОК Йорданка Пенкова. Според признатия дневен ред представителите на НСТС ще обсъдят на първо време планът за бюджет на НЗОК за 2023 г. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР