Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството

...
Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството
Коментари Харесай

СДС готов на преговори за евроизборите с ГЕРБ и с Демократична България

Националният съвет на Съюз на демократичните сили дава мандат на ръководителя и управлението да проведат договаряния с другите български партии членки на ЕНП, по отношение на европейските избори през май.

Това реши Националният съвет на партията преди малко, откакто през вчерашния ден водачът на ЕНП Жозеф Дол прикани всички членове на ЕНП - ГЕРБ, Съюз на демократичните сили, ДСБ и ДБГ, са излязат единни на вота за Европейски парламент.

Лидерът и управлението получиха мандат и за продължение на договарянията за подписване на съдружно съглашение с „ Демократична България “ при следните параметри:

1. Обединяване към обща позиция, че главната цел на демократичната общественост е смяна на порочния и неефикасен управнически модел

2. Обединяване към обща позиция, че ще работим за: приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, повишение стандарта на живот, мощна структурна, районна и кохезионна политика.

3. Обединяване към обща позиция, че ще се противопоставим на концепцията за Европа на разнообразни скорости и ще работим срещу рисковите трендове, налагани от евроскептици, извънредно леви, извънредно десни и популисти, поставящи под опасност достиженията и полезностите на Обединена Европа.

4. Избраният/те кандидат/и и техните партии от обединението да поемат безапелационен ангажимент, че ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си. За нас ЕНП в най-голяма степен въплъщава съхранението на Европейски Съюз и пази ползите на България в него.

5. В наименованието на обединението да се съдържа абревиатурата Съюз на демократичните сили, като предлагането на Националния съвет е: коалиция от партии „ Демократична България – Съюз на демократичните сили “

6. Подреждането на листата за евроизборите да стане по най-демократичния метод, а точно - посредством отворени вътрешни избори. Ако това не се одобри, на Съюз на демократичните сили да се даде сред първо и трето място в листата с кандидат-депутати за Европейския парламент.

Националният съвет чака отговорите на поставените към Демократична България въпроси до 22 март 2019 година, сложиха период сините.

Националният съвет на Съюз на демократичните сили ще се събере на изключително съвещание на 23 март в Ловеч.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР