Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството

...
Националният съвет на СДС дава мандат на председателя и ръководството
Коментари Харесай

СДС дава мандат за продължаване на преговорите и сключване на споразумение за евроизборите с „Демократична България“

Националният съвет на Съюз на демократичните сили дава мандат на ръководителя и управлението за продължение на договарянията за подписване на съдружно съглашение с „ Демократична България “. Решението е взето на Националния съвет на Съюз на демократичните сили, оповестиха от пресцентъра на партията.

Партията слага изискване за обединявана към обща позиция, че главната цел на демократичната общественост е смяна на порочния и неефикасен управнически модел.

Според Съюз на демократичните сили в общата позиция би трябвало да участва и работата за: приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, повишение стандарта на живот, мощна структурна, районна и кохезионна политика.

Позицията би трябвало да се опълчва на концепцията за Европа на разнообразни скорости, да се работи срещу рисковите трендове, налагани от евроскептици, извънредно леви, извънредно десни и популисти, поставящи под опасност достиженията и полезностите на Обединена Европа. От Съюз на демократичните сили декларират, че определеният (те) претендент (и) и техните партии от обединението би трябвало да поемат безапелационен ангажимент, че ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си.

„ За нас ЕНП в най-голяма степен въплъщава съхранението на Европейски Съюз и пази ползите на България в него “, акцентират от Съюз на демократичните сили. От партията упорстват в наименованието на обединението да се съдържа абревиатурата Съюз на демократичните сили, като предлагането на Националния съвет е: КП „ Демократична България – Съюз на демократичните сили “. От Съюз на демократичните сили желаят подреждането на листата за евроизборите да стане посредством отворени вътрешни избори. Ако това не се одобри, на Съюз на демократичните сили да се даде сред първо и трето място в листата с кандидат-депутати за Европейския парламент. Националният съвет чака отговорите на поставените към „ Демократична България “ въпроси до 22 март.

От партията оповестяват, че се дава мандат на ръководителя и управлението да проведат договаряния и с другите български партии-членки на ЕНП, по отношение на европейски избори. Националният съвет на Съюз на демократичните сили ще се събере на изключително съвещание на 23 март в Ловеч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР