Националният съвет на Да, България гласува доверие и даде мандат

...
Националният съвет на Да, България гласува доверие и даде мандат
Коментари Харесай

“Да, България“ даде мандат на Христо Иванов да преговаря за съставяне на правителство

Националният съвет на " Да, България " гласоподава доверие и даде мандат на водача си в оставка Христо Иванов да договаря с представителите на " Продължаваме промяната " за съставянето на постоянно държавно управление. Във вторник вечерта управлението в оставка на “Демократична България “ организира първата си среща с Кирил Петков и Асен Василев.

По всяка възможност Иванов ще остане водач на партията най-малко до януари. Според устава на “Да, България “ членовете на партията би трябвало да бъдат известени за датата на конференцията минимум месец по-рано.

Очаква се конференцията да се организира след Нова година, а съгласно правилника партията ще бъде водена от управлението в оставка.

“Да, България “ към този момент сформира работна група, която да създаде правила за номиниране на претенденти за ръководител и членове на управителните органи, както и за промени в устава на партията.

На този стадий не се вижда кой може да смени Христо Иванов като лице на “Да, България “ и главен мотор на дясноцентристката коалиция “Демократична България “. Тази година Демократична България първо сподели огромно израстване, като завоюва 9.45% на изборите през април, а по-късно качи до 12.64% на вота през юли.

Социологическите организации предвиждаха Демократична България да стане даже втора политическа мощ при третите избори за година, само че възходът внезапно завърши след включването на някогашния член на “Да, България “ Кирил Петков и финансиста Асен Василев в политиката със независим план. “Продължаваме смяна “ съумя да “открадне гласове “ от всички опозиционни партии, само че най-сериозна загуба регистрираха Има Такъв Народ, Демократична България и ИБГНИ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР