Националният съвет на БСП ще проведе пореден пленум, на който

...
Националният съвет на БСП ще проведе пореден пленум, на който
Коментари Харесай

Боян Балев, БСП: Реално БСП не е на власт

Националният съвет на Българска социалистическа партия ще организира следващ пленум, на който единствената задача ще бъде да легитимира оставането във властта като единствен късмет за оставането на самата Корнелия Нинова отпред на партията. Това съобщи за News.bg Боян Балев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и претендент за водач на алената партия.

Утре левицата ще организира съвещание след отдръпването на Има Такъв Народ от властта. Всъщност тезата, че Българска социалистическа партия е на власт е противоречива - на власт са Нинова и Калоян Методиев, който не е социалист, само че явно взима решения и по партийни въпроси - от кадровите назначения, до смяната на идеологията от социалистическа към консервативна, добави той. По думите му нищо от политиката на държавното управление даже не подсказва, че в него взе участие лява партия. В рецесията се приказва единствено за подкрепяне на бизнеса, като че ли българските капиталисти са обществено слаби, подлага на критика Балев.

Увеличението на пенсиите явно няма да компенсират инфлацията, съгласно него. " За половин година във властта Българска социалистическа партия като партия на наемния труд не може да каже, че държавното управление по някакъв метод е подкрепило хората на труда. Само във ВМЗ " Сопот " сякаш ще има по-високи заплати, само че вследствие на протестни дейности на служащи и синдикати ", сподели още социалистът.

" Сгрешен е методът към приходите. Пенсиите са функционалност на осигуровките на работещите, което значи, че първото изискване да има почтени пенсии е да има почтено възнаграждение на труда в България. Ако Българска социалистическа партия допусне дори минималната работна заплата да остане на това равнище макар високата инфлация това ще е тежък неуспех, който обезсмисля наличието на социалисти в министерствата на стопанската система и труда и обществената политика ", добави Боян Балев.

Груба неточност на Нинова е декларираната поддръжка за Кирил Петков, по мнението му. " Кое тъкмо поддържаме? Подкрепяме ли промяната на доставчиците на газ и новите по-високи цени на природния газ и парното? Подкрепяме ли глупавите непотребни русофобски изявления на Петков? Подкрепяме ли напъните на Петков и Политическа партия за събаряне на ветото за Македония? ", попита той. Изключително проблематично за партията е, че излизат от ден на ден обстоятелства за това по какъв начин българско оръжие стига до Украйна през Полша и други медиатори, счита социалистът.

" Нинова настойчиво отхвърля да ги разяснява и бяга от тази тематика. Вече даже наши членове и симпатизанти са уверени, че под управлението на Нинова и Калоян Методиев се осъществя голям експорт на военна продукция за Украйна. Ако не може да спре един подобен експорт, то Нинова най-малко да спре да лъже, че нито един български патрон не отива за Украйна ", уточни още Балев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР