Националният съвет на БСП се събра в 13.00 часа в

...
Националният съвет на БСП се събра в 13.00 часа в
Коментари Харесай

БСП решава ще подпише ли коалиционното споразумение

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събра в 13.00 часа в централата на " Позитано " 20, с цел да реши дали да даде мандат за сключване на съдружно съглашение.

" Тази полемика е закъсняла. По-рано трябваше да се съберем и да решим по какъв начин ще взе участие Българска социалистическа партия във властта. За мен не се постановяваше Българска социалистическа партия непосредствено да взе участие в ръководството. Коалицията може да продължи дълго, само че и да бъде къса, зависи от поставените цели ", сподели на влизане за пленума Петър Мутафчиев.



Според проф. Михайлов Нинова заслужава да е в изпълнителната власт.

" Очаквам Българска социалистическа партия да отбрани своите позиции, притеснявам се да не изглеждаме като Вътрешна македонска революционна организация или " Атака " при ръководството на ГЕРБ ", съобщи Кирил Добрев. Каза, че ще гласоподава с две ръце за Корнелия Нинова да е вицепремиер, единствено да освободи лидерския пост на Българска социалистическа партия.



Антон Кутев съобщи, че обединението е сред леви и десни партии, като резултатът постоянно е, че дясното изяжда лявото. Според него Корнелия Нинова би трябвало да освободи председателското място в Българска социалистическа партия.



Румен Гечев сподели, че всички цели на Българска социалистическа партия в икономическия бранш са заложени в съдружното съглашение. Според него Нинова няма проблем да влезе в изпълнителната власт, откакто водачите на партии в Европейски Съюз го вършат.



" Предложили сме различен дневен ред, съгласно който ще желаеме да научим имената на министрите от Българска социалистическа партия и кой ги е предложил, с цел да не стане отново същото като държавното управление Орешарски и целувката на Орлов мост сред Станишев и Доган ", сподели Светлана Шаренкова.



" Г-жа Нинова има нужния управнически потенциал. Аз съм един от най- ярките ѝ критици, само че истината си е истина ", съобщи Калоян Паргов. Каза още, че най-важното е кадровите решения по какъв начин са взети, с цел да няма след това отново въпросът кой.



Вчера водачът на Българска социалистическа партия провокира незабавна координационна среща на възможните съдружни сътрудници поради обществения пакет в документа. След срещата поръчката на обединенията - бъдещи сътрудници в обединението, дадоха да се разбере, че няма повече неясноти и несъгласията са изгладени, увери Корнелия Нинова.

Политическата стратегия от съдружно съглашение за взаимно ръководство на Република България за интервала 2021 - 2025 е в 18 раздела.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР