Националният съвет на БСП се събира, за да обсъди коалиционна

...
Националният съвет на БСП се събира, за да обсъди коалиционна
Коментари Харесай

БСП решава да накаже ли общинските съветници, гласували за кандидата на ПП-ДБ-СС

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира, с цел да разиска съдружна формула за идните европейски избори, както и организационни въпроси, разяснява пред медиите националният представител и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Христо Проданов.

Във връзка с дейностите на общинските съветници от Българска социалистическа партия, които поддържаха избора на краткотраен ръководител на Столичния общински съвет (СОС), Проданов разяснява, че би трябвало да има наказване.

" Според мен би трябвало да има някакво наказване, тъй като в случай че няма и останем за следващ път безучастни, това значи, че даваме сигнал на всеки в партията, че може макар решенията на Конгрес, на Национален съвет, да прави каквото си е решил, това не става ", разяснява Христо Проданов. Той добави, че в Българска социалистическа партия всеки може да изкаже друго мнение и да се опълчи на управлението, само че когато груповият орган е взел решение, то би трябвало да се извършва.

Проданов добави, че би трябвало да се организира " приятелски диалог " и Националният съвет да вземе решение, каквото реши за вярно.

Депутатът от Българска социалистическа партия Манол Генов уточни, че е имало решение на Националния съвет на партията общинските съветници да поддържат техен ръководител и претендент, както и да не се влиза в обединения и споразумение с ГЕРБ и други партии в Столичния общински съвет.

По думите му обаче в последна сметка решението е на градския съвет и те си дават отговор за своите дейности. Генов добави, че има изключително мнение що се отнася до налагането на санкции. Той означи, че е по-добре да няма решения за изключване на някого от партията.

На 9 февруари ръководството на Българска социалистическа партия смъкна доверието си от общинските съветници на партията в София. Те към този момент не съставляват Българска социалистическа партия, а единствено себе си и носят персонална отговорност за дейностите си в СОС, се споделя в позицията. На идващото съвещание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни санкции, съобщи управлението на Българска социалистическа партия.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР