Националният съвет на БСП се събира днес, за да обсъди

...
Националният съвет на БСП се събира днес, за да обсъди
Коментари Харесай

БСП решава за партийната си телевизия днес

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира през днешния ден, с цел да разиска настоящата обстановка в страната и позициите на Българска социалистическа партия. В дневния ред е приемане на идея за бъдещето на левите печатни и електронни издания на партията, както и привикване на съвещание на 49-ия конгрес на Българска социалистическа партия.

Очаква се Българска социалистическа партия да има партийна телевизия от януари, едно от коментираните имена на която е RED.TV, само че в. " Дума " да остане официоз.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова предложи изненадващо изключително съвещание на 49-ия конгрес на партията, на което да се разиска различния бюджет за 2018 година и политиките за европредседателството. Очаква се датата да е 28 октомври.

Предложението на Нинова е изненадващо по две аргументи - едната е, че формалните тематики в дневния ред са прекомерно дребни, с цел да се разискват от орган като конгреса, защото решения по тях могат да бъдат взети и от Националния съвет; а другата - че това ще бъде второ съвещание на конгреса за тази година, което не е нормална процедура, разясняват социалисти.

Според депутати с изключителното съвещание на конгреса Нинова желае да сплоти Българска социалистическа партия като опция на ГЕРБ и я активизира за опозиционни набези. Целта била партията да се сплоти против тезите на социалисти като Георги Гергов за коалиция с партията на Бойко Борисов, които бяха изричани след изборите на 26 март.

Друга цел, която съгласно депутати Нинова щяла да реализира с изключителния конгрес, е проява, че няма опция като водач на Българска социалистическа партия. Вътрешнопартийната съпротива, която можело да се види в лицата на представители на Пловдивската, Варненската и даже на Софийската организация на Българска социалистическа партия, нямало да може да се активизира толкоз бързо, с цел да оспори водачеството й, считат социалисти. Въпросът надали ще бъде издигнат и от хората към някогашния водач Михаил Миков. Преди две седмици Георги Гергов, който бе отхвърлен от управлението на партията поради абсурда " Цумгейт ", разгласи, че ще се бори за водач.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР