Националният съвет на БСП се събира днес на Позитано 20,

...
Националният съвет на БСП се събира днес на Позитано 20,
Коментари Харесай

БСП ще обсъжда препоръките към антикорупционния проект

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира през днешния ден на " Позитано 20, с цел да разиска целите на партията в новия парламенарен политически сезон 2017/2018 година. Специален фокус на съвещанието ще е планът за антикорупционен закон на левицата.

Миналата седмица управлението на Българска социалистическа партия организира серия срещи с представители на правосъдната власт и даде обещание да се съобрази с техните забележки и рекомендации.

„ Получихме професионален разбор и положителни рекомендации. Много изчерпателен разбор на предложенията ни. Благодарим за тази среща, тъй като това са хората, които ползват законите и в работата си са се срещнали с най-вече проблеми от недобре завършени закони “, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с ръководителя на Върховния административен съд Георги Колев. Една от рекомендациите на Колев бе шефът на антикорупционната организация да се назначава от президента, което е концепция и на социалистите.

След срещата със Сотир Цацаров пък Нинова изясни: „ Главният прокурор предложи да се уточни кръгът лица, които ще бъдат разследвани от организацията - като да вземем за пример военните, които подлежат на различен ред, както и да уточняваме кръгът закононарушения.
Главният прокурор е предложил още организацията да може да употребява, само че да не има специфични разследващи средства, тъй като по този начин би се дублирала с други органи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР