Националният съвет на БСП провежда днес пленум, на който обсъжда

...
Националният съвет на БСП провежда днес пленум, на който обсъжда
Коментари Харесай

Бурни страсти на Националния съвет на БСП

Националният съвет на Българска социалистическа партия организира през днешния ден пленум, на който разисква резултатите от локалните избори и ще предложи различен бюджет. По-рано през седмицата група социалисти разпространиха различен сериозен разбор, в който ясно се декларира, че водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова би трябвало да подаде оставка.
В отчета, който беше прегледан на съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия се споделя, че е неотложно Партията на европейските социалисти (ПЕС) да вземе отношение по въпросите с честността на изборния развой в България.

От левицата приканват партиите от политическото си семейство да предизвикват обществена полемика на европейско равнище по тематиката с присъединяване на държавните институции като репресивни принадлежности и намесата им политическия живот на страната отвън техните пълномощия. За следващ път на избори се следи интервенция от страна на Министерство на вътрешните работи и други държавни институции в процеса, която е в интерес на ръководещите. Държавата не подхваща нужните ограничения и за преустановяване на корпоративния и следен избор, натиска върху българските жители, изключително в дребните общини, където главен шеф е общинската администрация - това излиза наяве от отчета, показан от ръководителя на Националния избирателен щаб Кирил Добрев.

" Приема ли ПЕС за естествени изборните практики в България и с какво може да способства те да бъдат преодолени ", попита Добрев. Той акцентира, че Българска социалистическа партия би трябвало да ангажира и целия си юридически и експертен капацитет, с който да подкрепи ПГ на " Българска социалистическа партия за България " при изработването на законодателни текстове, които да трансформират и даже спрат в зародиш практиките, които опорочават изборния развой.

" 650 хиляди са невалидните бюлетини. Колко би трябвало да станат, с цел да разберем, че по този начин повече не може да се продължава? Че този метод на гласоподаване деформира най-вече локалните изборни резултати ", попита присъстващите Кирил Добрев.

Президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев регистрира тревожна наклонност, че трета година при три разнообразни избора и при ерозия на партия ГЕРБ, българите не припознават Българска социалистическа партия. Станишев видя в това лидерски проблем.

" Привърженици и гласоподаватели. Само по този начин се печелят избори. Сега ние виждаме, че Българска социалистическа партия губи съществени свои характерности вследствие на политическа линия. Първо, от идейна и програмна партия, в която хората са дружно поради избран кръг хрумвания, с които са съгласни, Българска социалистическа партия се трансформира в лидерска партия, в която демократичното начало е потиснато. От тази позиция Българска социалистическа партия от демократична, се трансформира в властническа партия, когато всяко друго мнение, всяка рецензия, се възприема като акт на война ", сподели Сергей Станишев.

„ Важно е да се направи точна преценка на резултатите от изборите, по опция без преднамереност и опълчване, което може да бъде градивно. “, сподели Янаки Стоилов още преди началото на ленума.

Депутатът Георги Гьоков разяснява, че оставки не са нужни, а здравомислещ разбор.

" Не, не считам за належащо да си подава оставката нито ръководителят на щаба, нито ръководителят на партията - първо, тъй като това са локални избори и локалните организации носят отговорност за това по какъв начин са се показали по места. В второ, тъй като резултатите не са толкоз черни, колкото са изкарани в паралелния разбор, макар че Българска социалистическа партия загуби изборите, само че една партия, тръгнала от равнище без кметове в регионалните градове, от 38 депутати, след това да извоюва 80 депутати, президентски избори да завоюва и да се показа добре, по-добре от предходните пъти на локални избори, считам че е сериозен триумф на това управление, тъй че няма причина да му се желае оставка ".

За оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, на цялото Изпълнително бюро и на Националния избирателен щаб се упорства в писмо, в което се прави различен разбор на изборните резултати. Негов създател е Чавдар Георгиев - член на Националния съвет.

От пресцентъра на Българска социалистическа партия оповестиха, че членове на левицата са алармирали в централата на партията, че нито са полагали подписа си под подобен текст, нито са дали устно единодушие името им да участва. Дори разбрали за текста и за наличието им в листата от имена от медиите.

Депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов назова писмото " кабинетно разсъждение ", което не регистрира фактори като чудовищния напън по места, понижената партийна дотация и връщането на Българска социалистическа партия в четири регионални центъра. Въпросът с водачеството в Българска социалистическа партия би трябвало да бъде решен на постоянен конгрес през месец май 2020-а година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР