Националният съвет на БСП одобри всички листи във всички 31

...
Националният съвет на БСП одобри всички листи във всички 31
Коментари Харесай

Въпреки вътрешнопартийните скандали, БСП нареди листите за изборите

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди всички листи във всички 31 изборни региона. Решението е взето единомислещо със 121 гласа " за ", оповестиха от пресцентъра на партията.

Въпреки безпроблемното гласоподаване на Националния съвет, съществено напрежение имаше при реденото на листите. След като управлението на партията, се стигна до вътрешнопартийно напрежение, а членове на партията отхвърлиха да са кандидат-депутати.

Според устава на партията управлението избира водачите и местата за съдружни сътрудници и за гражданска квота, а локалните структури разпределят останалите места. Този път обаче за пръв път в и даже неодобряваха процеса по номинации и оставиха управлението служебно да подреди листите.

Във Велико Търново оповестиха, че не одобряват Явор Божанков да е лидер на листата и отхвърли на международния първенец по пукотевица и почетен жител на Велико Търново Весела Лечева да взе участие в изборите на 11 юли. Тогава освен не бяха избрани хора на свободните места в листата, само че и отводи си направиха още някогашният народен представител Валентин Ламбев, регионалният ръководител на партията Мариана Бояджиева, както и икономистът Димитър Чолаков.

В Пловдив градската конференция също не утвърди нито един претендент за народен представител в символ на митинг против управлението на партията. Пловдивските социалисти мотивираха отхвърли си с това, че каквото и да решат, по-късно водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще пренареди листата. Напрежение сред нея и БСП-Пловдив има от доста време, само че се изостри, откакто от партията бе изключен някогашният водач в града Георги Гергов, който е прочут с околните си връзки с някогашните ръководещи от ГЕРБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР