Националният съвет на БСП одобри управленската програма, ще предложим ключовите

...
Националният съвет на БСП одобри управленската програма, ще предложим ключовите
Коментари Харесай

Нинова: Ако получим третият мандат, ще положим всички усилия за съставяне на кабинет -

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди управническата стратегия, ще предложим основните решения в обединението да се вземат единствено след координиране, съобщи на брифинг ръководителят на партията Корнелия Нинова.

Ако ни бъде връчен третият мандат, ще поставим всички старания за сформиране на кабинет, сподели тя.

Очакваме мандатоносителят „ Продължаваме промяната ” да организира до дъно диалозите за поддръжка на държавното управление и да подсигурява минимум 121 депутати. Ако те не обезпечат тази поддръжка, на следващия ден няма да бъде импортиран кабинет, съобщи Нинова.

Ако такава поддръжка бъде обезпечена, решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия е за утвърждение на програмата за държавно управление, която през вчерашния ден изработихме с сътрудниците от „ Продължаваме промяната ” и „ Демократична България ”. Ние сме задоволени от тази стратегия, най-много поради мощния социално-икономически пакет – безплатните учебници и медикаменти за деца, увеличение на вдовишката надбавка за пенсионерите, продължение на политиката за преизчисляване на пенсиите, пакета за поддръжка на младежи, деца и фамилии. Имаме поради поддръжката на българската стопанска система с продължение на компенсирането за цената на силата, въвеждането на патентен налог за микро и дребни предприятия и редица други ограничения, заложени в програмата. Получихме висока оценка за това, което сме постигнали като преговорен екип, сподели Нинова

Удовлетворени сме от обстоятелството, че в програмата откри място наше предложение да се положат дипломатически старания за нормализиране на разговора сред България и Руската федерация, с оглед българския народен интерес, добави тя.

Ако се стигне до кабинет, Националният съвет удостовери четиримата досегашни вицепремиер и министри, заяви ръководителят на Българска социалистическа партия.

Приехме решение да предложим на съдружните сътрудници един по-стегнат ред на взимане на решения в обединението, тъй като това до момента беше проблем – нарушената връзка. Това да стане посредством специфичния секретариат към съдружния съвет, само че и с един ангажимент – основни решения от национална сигурност, от външн политика, от народен интерес на България да се вземат единствено след авансово координиране в съдружния съвет и тогава да се работи, съобщи Нинова.

Националният съвет реши, в случай че първият мандат не се реализира и ни бъде връчен трети, по избор на президента и по силата на Конституцията, да поставим всички старания и да водим договаряния за сформиране на кабинет, тъй като главната ни цел е да има постоянно държавно управление и работещ парламент, който да подсигурява непоклатимост на страната и сигурност на фамилиите в идващите сложни месеци, сподели още председателят на Българска социалистическа партия.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР