Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове

...
Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове
Коментари Харесай

БСП одобри 138 кандидати за общински кметове и листи за общински съветници

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди 138 претенденти за общински кметове и листи за общински съветници.

Утре  БСП ще записва документите си за присъединяване в идните локални избори в ЦИК.

На съвещанието си през днешния ден управителният орган на социалистическата партия одобри и платформа за идните локални избори. В нея се показва:

" В годините на ръководство на ГЕРБ беше построен модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклонение на публичен запас от българския и от европейския бюджет в големи размери.

Този модел откри своята опора в локалната власт и пусна корени в нея посредством ръководените от ГЕРБ общини.

Всички опити моделът да бъде разграден на централно ниво се сблъскваха с ловко окопаните в локалната власт негови метастази.

Ето за какво, локалните избори на 29 октомври са от дълго време чакана опция за съществена смяна в ръководството на страната и дефинитивно секване на корените на отровната система, която обезсилва България. Надеждата този път ще тръгне изпод ", пишат от социалистическата партия.

Окончателното решение дали националното управление на Българска социалистическа партия ще поддържа кандидатурата на синдикалиста Ваня Григорова за кмет на София беше отложено за идната събота.

Като причина за това от партията оповестиха, че съдружните сътрудници не са показали свои представители в листата за общински съветници, а ръководителят на софийската организация на Българска социалистическа партия Иван Таков отсъства от днешното съвещание на Националния съвет на партията.

Сред одобрените през днешния ден 138 кандидатури за кметове са Пенчо Милков - за втори мандат като кмет на Русе, Донка Михайлова за четвърти мандат в Троян и Владимир Москов за осми мандат като кмет на община Гоце Делчев.

За кметския пост в Шумен социалистите издигат някогашния регионален шеф професор Христо Христов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР