Националният съвет на БСП даде старт днес на подготовката за

...
Националният съвет на БСП даде старт днес на подготовката за
Коментари Харесай

Нинова за политиката на управляващите по отношение на Шенген: Пълен провал

Националният съвет на Българска социалистическа партия даде старт през днешния ден на подготовката за присъединяване в идните избори за членове на Европейския парламент. Лидерът на партията Корнелия Нинова съобщи, че настоящето ръководство е сложило България в унизителното състояние да " одобри подхвърлени трохи във връзка с Шенген ".

България от дълго време заслужава и е изпълнила всички критерии да бъде пълновръстен член на Шенген ", сподели тя пред публицисти и добави, че политиката на ръководещата коалиция във връзка с Шенген е " цялостен неуспех ".

Лидерът на Българска социалистическа партия дефинира като първа и най-важна цел на партията европейските избори. Нинова сподели, че претендентите би трябвало да дават отговор на професионални и морални аршин. Те също по този начин би трябвало да бъдат лоялни към партията и да се придържат към българския народен интерес и българския суверинитет.

От февруари стартират събиранията на главните партийни депутати. През март на  конференции, ще бъдат прегледани номинациите и да ги одобрят. Националният съвет на Българска социалистическа партия, който ще подреди листата за изборите. Април ще са ясни имената на претендентите за евродепутати.

През октомври следва да се избере нов ръководител на БСП  при директен избор, а през ноември той ще встъпи в служба. Нинова не отговори на въпроса дали ще се кандидатира за нов мандат.

" В СОС БПС няма да прави обединения нито с ПП-ДБ-СС ", нито с ГЕРБ, съобщи Нинова. 

Това е утвърдено от Националния съвет на партията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР