Националният план за въвеждане на еврото от 1 януари 2024

...
Националният план за въвеждане на еврото от 1 януари 2024
Коментари Харесай

Правителството обсъжда плана за въвеждане на еврото през 2024 г.

Националният проект за въвеждане на еврото от 1 януари 2024 година влезе за разискване на съвещанието на Министерския съвет. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков преди началото на съвещанието. Точката не фигурираше в първичния дневен ред.

На фона на изявлението на премиера проектът за приемане на еврото още веднъж провокира напрежение в ръководещата коалиция. От Има Такъв Народ показаха подозрения, че през днешния ден още веднъж ще бъде изработен опит проектът да бъде признат, макар че ангажимента сред съдружните сътрудници била друга. В формалния дневен ред, изпратен до медиите, този проект не беше залегнал като точка.

Преди съвещанието министър-председателят поздрави МОН за няколко „ доста положителни мерки”, препоръчани за днешното съвещание. Сред тях са подкрепяне на деца с изявени способности, увеличение на докторантските стипендии - до 750 лева, както и спомагателни средства за градеж на детски градини, ясли и учебни заведения и 30 млн. за вложение в деца от уязвими групи.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1888478728149720
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР