Националният отбор за жени под 18 години загуби драматично първата

...
Националният отбор за жени под 18 години загуби драматично първата
Коментари Харесай

Драматична загуба за България от Испания в контрола

Националният тим за дами под 18 години загуби трагично първата от трите си контроли против Испания – 2:3 (25:14, 22:25, 23:25, 25:17, 15:17). Двубоят се игра при закрити порти в зала „ Христо Ботев ".

Първият гейм беше рецитал на България. От самото начало нашите девойки натиснаха крепко испанките и не им оставиха никакъв късмет. Разликата растеше с всяка минута и в този миг изглеждаше, че ние сме доста по-добрият тим. В последна сметка частта приключи безапелационно 25:14.

Вторият гейм обаче даде начало на смяната. До средата му двата тима си разменяха нежно преимущество. Тогава няколко слаби минути на България разрешиха на Испания да дръпне. Опитахме да се върнем, само че в последна сметка гостите завоюваха с 25:22.

Доста неуместно протече третият гейм. В него България заигра като първоначално – безапелационно и безгрешно. Резултатът стана 5:1, след това 10:6. И тогава нещо още веднъж се пречупи в играта ни. Вместо да продължим да усилваме задатъка си, допуснахме Испания да поведе с 18:12. Отново трябваше да спасяваме гейма. И не бяхме надалеч, откакто изравнихме до 20:20. Последваха няколко още три равенства. При 23:23 обаче Испания направи две следващи точки и поведе с 2:1.

Четвъртият гейм стартира равностойно, като никой не можеше да натрупа преднина. След 5:5 още веднъж България сподели повече класа и поведе с 11:5.За разлика от предходните две елементи този път не допускахме обрати, а в противен случай – увеличавахме задатъка, който стана 16:8. Вместо разликата да пораства, отново Испания съумя да откри сили да се върне. Серията от три следващи точки обаче спря с неприятна офанзива и резултатът стана 17:11. При 20:12 към този момент не се виждаше по какъв начин няма да има тайбрек. Изравняването в геймовете стана при 25:17.

Началото на тайбрека беше за Испания. Съперникът дръпна в резултата с 4:1. Върнахме се с две сполучливи офанзиви, само че неверен начален удар направи 5:3 за гостите. Българските девойки демонстрираха темперамент в решителния миг и изравниха 5:5. За страдание обаче две неточности възвърнаха задатъка на Испания – 7:5. И отново показахме темперамент, с който на-накрая поведохме 11:10. Първи стигнахме до мачбол – 14:12. Но за жалост началният ни удар излезе в навън. Интригата не искаше да свършва и резултатът стана 15:15. Тогава испанките получиха своя мачбол. И при него завоюваха – 17:15.

В идващите два дни предстоят още две контроли сред България и Испания. Мачовете ще бъдат при закрити порти и няма да се предават в You Tube канала на федерацията.

Нашите се готвят за европейска подготовка, която ще бъде в Австрия с присъединяване още на домакините, Дания и Литва. Подготовката ни у нас завършва на 10 април.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР