Националният отбор продължава да затъва в посредственост - това вижда

...
Националният отбор продължава да затъва в посредственост - това вижда
Коментари Харесай

Това вече не се търпи!

Националният тим продължава да затъва в незначителност - това вижда елементарният последовател. Съвсем друго обаче е разбирането на селекционера Младен Кръстаич и компрометираното от години управление на футболния съюз отпред с Борислав Михайлов. В събота вечер Литва ни направи за смях на стадион " Васил Левски ". След следващата безумна продукция треньор и шефове бяха изпратени с възгласи " Оставка ", откакто прибалтийците ни пратиха твърдо на последно място в групата. Те обаче като че ли са одобрявани като овации от визираните, чиято безочливост минава всички граници.

Преди дуела Младен Кръстаич сякаш самичък си бе сложил ултиматум за победа. След мача в тунела съумя да отрони само " Нека да преспим, ще забележим. Нека хората да си свършат работата ". На конференцията избяга ловко от директните въпроси дали няма да освободи поста, отговаряйки напоително какво е приключил за година и нещо отпред на отбора, по какъв начин е построил гръбнак за една декада напред, по какъв начин само видите ли точките липсват. А че несъвършен отбор ти скрива топката, няма никакво значение. Оставка? Забравете. Преспал и наял се, сърбинът води вчерашната подготовка на трикольорите. Което значи, че през днешния ден ще поведе състава към Албания, където на следващия ден от 19:00 срещаме домакините в контрола. И би трябвало да стискаме палци, да не ни качат на резултат.

Засега само неустойката го избавя от уволняване, тъй като на Боби очевидно не му се заплаща. А може би сърбинът е доста добър в един различен поминък, където има и бизнес...

Докато избраниците на Кръстаич се излагаха, в ложите шефовете се чудеха кой по кое време да се покрие неусетно. Пред медиите застана само вицепрезидентът Михаил Касабов, който хъката-мъката промълви нещо за оставки, само че те били по личен избор. И той щял да преспива... В съблекалнята влезе техническият шеф Георги Иванов-Гонзо. Но не се разбра по какъв начин излезе от тях. И за какво наперено не застана пред репортерите?! Шефът, който чертае проекти за ярко бъдеще. И който е прихванал от Борислав Михайлов (той към този момент не върви и на мачове на националите) по изнизване от националния стадион - Боби беше с джип непосредствено от пистата, а за Гонзо се твърди, че си тръгнал с бял микробус... Докато някой различен реалокира колата му от паркинга. Същият шеф, който от идването на Кръстаич насам не стопира да чертае тактики. Да слага за цел класиране, след това да я снижава до обиграване и да изисква резултати до 3-4 години. Който обясняваше, че ще сме мощни, тъй като имаме играчи в Интер, Фиорентина, Барселона и Бенфика, както и още доста други младоци в западни клубове. Този от Интер е Никола Илиев и сега не е титуляр в ЦСКА 1948, не е викан към този момент и в мъжкия народен отбор. Онзи от Фиорентина е Димо Кръстев, в този момент в Катанзаро. В Барса бе Мартин Георгиев, който сега не е на равнище в Славия и даже не е в младежкия народен отбор, а в Бенфика се подвизаваше Калоян Костов, който е четвърти избор за титулярен централен бранител на Локо Пд. Нищо срещу момчетата - да станат огромни и в действителност да заиграят там, където са били. Но нещо тактиките отново са ни криви.

Колелото се върти, а 4 години са интервал, в който в случай че знаеш по какъв начин, може да рестартираш всичко. По подигравка на ориста загубата от Литва пристигна тъкмо толкоз време след тази с 0:6 от Англия на 14 октомври 2019-а. Тогава наред с виковете оставка (тимът бе воден от Красимир Балъков и бе по пътя към 12 следващи мача без победа!) гръмна и расистки скандал. Селекционерът Балъков го отнесе, а Борислав Михайлов бе натиснат да си тръгне. Той обаче като магьосник след година и половина си отдръпна оставката. А тогава и в този момент, сме си в същото тресавище.

Словения и Албания съвсем си подсигуряваха билети за европейското, може да го направи даже Люксембург. А ние се тътрим последни в групата против тим, който за първи път бие като посетител от 2 години. И Литва си написа историята на наш тил. Предстои да забележим кой ще е идващият? Докато Боби и сие се гласят да векуват. Футболът ни - кучета го яли.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР