Националният отбор по волейбол за мъже на България вече е

...
Националният отбор по волейбол за мъже на България вече е
Коментари Харесай

Волейболните национали започват тази вечер срещу Бразилия във втория турнир от Лигата на нациите

Националният тим по волейбол за мъже на България към този момент е в Орлеан (Франция), където тази седмица ще се организира втория шампионат от Лига на нациите (VNL). Съперници на „ лъвовете " са Канада, Бразилия, Аржентина и Куба.

В първата си среща през днешния ден 20 юни България се изправя против Бразилия в 21:30 часа.

На 22 и 23 юни отборът ни излиза поредно против Канада и Аржентина, като и двата дуела са с начало 17:30 ч. Последният ни противник е отборът на Куба, с който играем в неделя, 25 юни от 14:00 часа.

Преди присъединяване си във втория шампионат България е на десета позиция във краткотрайното класиране. Родните волейболисти завоюваха 1 победа (срещу Словения) и записаха 3 загуби (от Китай, Полша и Япония), като имат 5 точки в актива си.

Селекционерът Пламен Константинов отпътува с група от 14 състезатели, като направи три промени в съпоставяне със състава от първия шампионат.

След близо три години и половина спиране, в игра на за националния отбор се завръща Теодор Салпаров. Опитният волейболист ще бъде един от двамата на поста либеро. Другият е Симеон Добрев. Мартин Божилов остана в София.

На поста разпределител този път е извикан Делчо Раев, който заменя различен умел в състава – Георги Братоев. Почивка получава и Николай Пенчев, а мястото му бе заето от младия Светослав Иванов.

Състав на България:

Разпределители:

Георги Сеганов
Делчо Раев

Диагонал:

Димитър Димитров

Посрещачи:

Александър Николов
Аспарух Аспарухов
Денис Карягин
Мартин Атанасов
Светослав Иванов

Централни блокировачи:

Алекс Грозданов
Илия Петков
Николай Колев
Светослав Гоцев

Либера:

Теодор Салпаров
Симеон Добрев







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР