Националният отбор по волейбол за жени на България победи Перу

...
Националният отбор по волейбол за жени на България победи Перу
Коментари Харесай

България победи Перу в олимпийските квалификации

Националният тим по волейбол за дами на България победи Перу с 3:0 (25:13, 25:18, 25:16) гейма. Нашите се оправиха с южноамериканките за час и 20 минути игра.

Това беше първи триумф за девойките на треньора Лоренцо Мичели в олимпийските квалификации. В класирането българките се изравниха с с по 4 точки на шестото място. Утре националките играят точно с Аржентина.

България стартира мача в състав Мирослава Паскова, Петя Баракова, Мария Кривошийска, Борислава Съйкова, Радостина Маринова и Мария Йорданова с либеро Мила Пашкулева.

В първия гейм перуанките стартираха по-силно и поведоха с 3:1. Националките обаче направиха пет следващи точки. След това отборът на Мичели поведе и с 15:8, а най-голямата разлика бе в края при 25:13.

Втората част беше по-равностойна и двата тима се движеха точка за точка. Перу поведе с 10:8, само че българският тим обърна при 13:11. Получи се ново тъждество при 17:17. После обаче националките направиха сполучлива серия и завоюваха частта с 25:18.

В третия гейм България взе задатък за 9:4, а след. През тази част в игра се появиха втората разпределителка Маргарита Гунчева и младата състезателка на Марица Пловдив Ива Дудова. По-късно на паркета влязоха още Виктория Коева и Елена Бечева. В края на мача отборът на Мичели пропусна четири следващи мачбола. Българките въпреки всичко затвориха мача с 25:16.

Най-резултатна беше Мария Йорданова с 15 точки. Борислава Съйкова осъществя 12, а капитанката Мирослава Паскова добави 11.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР