Националният отбор по волейбол взе втора победа в Лигата на

...
Националният отбор по волейбол взе втора победа в Лигата на
Коментари Харесай

Волейболистите обърнаха Франция от 0:2 и взеха втора победа в Лигата на нациите

Националният тим по волейбол взе втора победа в Лигата на нациите след трагичен триумф над Франция - 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23,. Състезателите на Силвано Пранди прекъснахс серията си от четири следващи провали и направиха доста мощен дуел, в който обърнаха от 0:2. Срещата в Нингбо продължи близо два часа и предложи огромна конспирация.

Селекционерът направи няколко промени от състава, който се показа едва против международния първенец Полша. В началото на дуела те не дадоха резултат, откакто Алекс Грозданов и Светослав Гоцев още веднъж не бяха на равнище.

В първите два гейма французите имаха огромно преимущество, като състезателите на Лоран Тили съвсем не правеха неточности и не позволиха изненада. Само за 23 минути те взеха първата част на 18 точки.

Вторият гейм беше малко по-оспорван, само че въпреки всичко грешки на българите във значимите моменти дадоха триумфа на французите, доближавайки ги единствено на гейм от успеха.

 Волейболистите обърнаха Франция от 0:2 и взеха втора победа в Лигата на нациите
© fivb.org

При 0:2 Пранди направи нови корекции и отборът заигра по-добре, с цел да успее да се върне в срещата. Третият гейм приключи 25:21, а нови мощни дейности на българите доведоха и до 25:23, което вкара срещата в тайбрек.

В него България взе ранно преимущество от две-три точки, които не изпусна до края. Само при 12:10 имаше леки съмнения в офанзивата, само че отбраната се оправи добре и пропуски нямаше. След 15:11 в тайбрека България стигна до триумфа.

Най-резултатен за българския отбор беше Розалин Пенчев с 18 точки. По 12 означиха Николай Пенчев и Светослав Гоцев.

Следващият минитурнир е сред 14 и 16 юни, в който България е хазаин във Варна. Волейболистите ще срещнат Япония, Австралия и Италия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР