Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18

...
Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18
Коментари Харесай

Съставът на България U18 за девойки за Младежкия олимпийски фестивал в Баку

Националният тим по волейбол на България за девойки до 18 години, който е воден от Димо Тонев, отпътува за Азербайджан за присъединяване в Европейския юношески олимпийски фестивал. Турнирът е от 22-и до 27-и юли и ще се организира в столицата Баку.

На олимпийския фестивал вземат участие осем тима от Стария континент. Тимовете са разграничени в две групи по четири. Съперници на България в групата са вицешампионът от Европейското през 2018-а – Русия, приключилият на 5-о място Румъния и Украйна, чийто отбор не взе участие на шампионата през предходната година. В другата група са първенецът от Евро 2018 Италия, бронзовият медалист Турция, 6-ият Белгия и 7-ият Германия.

Първите два от всяка група оформят крайна четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за купата, победени за бронзовите оценки. Заелите трето място в групите излизат 5-о място, а четвъртите в груповата фаза спорят за 7-о място в крайното класиране.

През 2018 година девойките на България, водени от треньора Стоян Гунчев, приключиха на влиятелното 4-о място на Европейското състезание в София. През 2017 година младите ни волейболистки завоюваха бронзовите оценки на Евроволей, още веднъж в София. С оглед на триумфите през миналите сезони, задачата, която управлението на БФВолейбол сложи пред Димо Тонев, е класиране на 3-4 място на олимпийския фестивал в Баку.

Съставът на България U18 за девойки за фестивала в Баку:
Мария Йорданова (Левски)
Галина Карабашева (Левски)
Йоанна Атанасова (Левски)
Борислава Личева (Левски)
Таня Трендафилова (Марица)
Стелияна Чакърова (Марица)
Мария Серкеджиева (Марица)
Мерелин Николова (Бдин Вида Видин)
Александра Съйкова (ЦСКА)
Александра Костадинова (ЦСКА)
Никол Данкинова (ЦСКА)
Селин Селим (Казанлък)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР