Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18 ...

Съставът на България U18 за девойки за Младежкия олимпийски фестивал в Баку.

Националният отбор по волейбол на България за девойки до 18 години, който е воден от Димо Тонев, отпътува за Азербайджан за участие в Европейския младежки олимпийски фестивал. Турнирът е от 22-и до 27-и юли и ще се проведе в столицата Баку.

На олимпийския фестивал участват осем отбора от Стария континент. Тимовете са разделени в две групи по четири. Съперници на България в групата са вицешампионът от Европейското през 2018-а – Русия, завършилият на 5-о място Румъния и Украйна, чийто тим не участва на шампионата през миналата година. В другата група са шампионът от Евро 2018 Италия, бронзовият медалист Турция, 6-ият Белгия и 7-ият Германия.

Първите два от всяка група оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за титлата, победени за бронзовите отличия. Заелите трето място в групите излизат 5-о място, а четвъртите в груповата фаза спорят за 7-о място в крайното класиране.

През 2018 година девойките на България, водени от треньора Стоян Гунчев, завършиха на престижното 4-о място на Европейското първенство в София. През 2017 година младите ни волейболистки спечелиха бронзовите отличия на Евроволей, отново в София. С оглед на успехите през изминалите сезони, целта, която ръководството на БФВолейбол постави пред Димо Тонев, е класиране на 3-4 място на олимпийския фестивал в Баку.

Съставът на България U18 за девойки за фестивала в Баку:
Мария Йорданова (Левски)
Галина Карабашева (Левски)
Йоанна Атанасова (Левски)
Борислава Личева (Левски)
Таня Трендафилова (Марица)
Стелияна Чакърова (Марица)
Мария Серкеджиева (Марица)
Мерелин Николова (Бдин Вида Видин)
Александра Съйкова (ЦСКА)
Александра Костадинова (ЦСКА)
Никол Данкинова (ЦСКА)
Селин Селим (Казанлък)

Източник: sportal.bg