Националният отбор по футбол на Сърбия ще играе на световното

...
Националният отбор по футбол на Сърбия ще играе на световното
Коментари Харесай

Песни, скандирания, признателност: Сърбия празнува от Лисабон до Косово

Националният тим по футбол на Сърбия ще играе на международното състезание в Катар! Западните ни съседи съумяха да се класират преди всичко в своята група, откакто победиха с 2:1 Португалия. Важният гол падна в 90-ата минута и беше дело на Александър Митрович.
View this post on Instagram

Нападателят смълча трибуните в Лисабон, а след мъчителнодългите за сърбите минути на продължението, ликува справедливо в прегръдките на своите съотборници.
View this post on Instagram

Последният съдийски сигнал предстоящо отприщи вълна от празненства. Най-шумни те бяха на терена. Футболистите на селекционера Драган Стойкович - Пикси, имаха поддръжката на към 5000 сръбски почитатели по трибуните. Именно те създаваха атмосферата откакто португалските ентусиасти си потеглиха разочаровани.
View this post on Instagram

Най-щастлив предстоящо беше Пикси. Бившият футболист и сегашен селекционер постоянно беше подиграван поради увереността с която говореше за класирането на международното състезание, изключително откакто Сърбия не игра на европейското през 2021 година
View this post on Instagram

В съблекалнята футболистите заложиха на патриотични песни. Те носеха фланелки с надпис " Радвай се, сръбски роде " - стих от ария на Даница Църногорчевич. Музиката пък беше познатият рефрен " Пукни зоро ", която се свързва с Първата международна война.
View this post on Instagram

В рейса атмосферата беше много по-неформална. Там звучеше " Коктейл от обич " на Неделко Баич Бая, а за музикалното оформление беше виновен Неманя Радонич.
View this post on Instagram

Празненствата в Сърбия започваха незабавно след края на мача. По улиците на Белград и другите огромни градове излязоха стотици почитатели, които затвориха булеварди, поздравяваха се, пееха песни и се прегръщаха.
View this post on Instagram

В града с най-многобройно сръбско население в Босна и Херцеговина - Баня Лука, празненствата също бяха на равнище.
View this post on Instagram

Северно Косово, където е разположена по-голямата част от сърбите в страната, осъмна с факли, клаксони и викания.

Очаква се сръбските национали да се приберат в страната през днешния ден (15 ноември) и да бъдат публично признати от президента Александър Вучич, а по-късно да бъде проведено публично тържество в Белград.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР