Националният отбор по футбол на Бразилия беше в най-слабата си

...
Националният отбор по футбол на Бразилия беше в най-слабата си
Коментари Харесай

Отговорът на всички бразилски молитви

Националният тим по футбол на Бразилия беше в най-слабата си форма, когато Аденор Леонардо Бакши - Тите пое селекционерския пост през юни 2016-а. Той бе подценяван на два пъти преди този момент, през 2012-а и през 2014-а.

Но за 24-те месеца след това срамно проваляне с 1:7 от Германия на " домашния " Мондиал, тогавашният първенец и капитан на отбора Дунга изведе страната само до две други унижения на Копа Америка, разгласи война на медиите в страната, отхвърли се от основни фигури и даже направи немислимото - лиши на бразилците насладата да гледат националния си тим по футбол, като ползата към него съгласно социологическите изследвания бе на исторически ниско равнище.

С повторното предопределение на Дунга се наложи една отдалеченост сред тима и народа на Бразилия. Той гледаше на локалните медии като на просто още един конкурент за отбора си, до момента в който в този момент с Тите играчите постоянно остават след конференциите, с цел да си разменят няколко думи с репортерите.

 Снимка 340239
Източник:

Новият селекционер на " селесао " мигновено се появи като разговорлив и ерудиран човек, който гледаше с възторг на медийните диспути към тима и бързо завоюва медиите на негова страна.

Той стартира стремително като върна в състава звездите Марсело и Тиаго Силва. Дунга се бе отнесъл зле с тях преди този момент, неглижирайки физическото положение на играча на Реал и отнемайки капитанската лента на централния си защитник, без даже да му се обади, с цел да го уведоми.

 Феновете на Мондиал 2018 заплащат до $3090, в случай че желаят да видят по какъв начин любимците им печелят трофея
Феновете на Мондиал 2018 заплащат до $3090, в случай че желаят да видят по какъв начин любимците им печелят трофея

Толкова би коствало да се наблюдава пътят на един състав от първия до последния му мач

Именно ролята на капитана бе измежду най-важните полемики към отбора, откакто Неймар обществено се отхвърли от лентата. Тите умно избра да не избира пряк заместител, а да прави ротации за ролята на водача, разпределяйки отговорността в тима, което върна усмивките в съблекалнята.

Освен това Тите се оправи с претенциите на локалните клубове, които постоянно се оплакват, че нямат задоволително представители в националния тим. През март 2017-а той направи Диего Соуса от Спорт Ресифе първият национал от Североизточния район (един от петте в страната) от 2001-ва насам. Селекционерът викна първи представител от 2011-а насам и от най-популярния клуб в страната - Фламенго.

 Снимка 340237
Източник:

Социологическо изследване от март 2017-а, когато тимът се класира скоропостижно за Мондиал 2018, сподели, че 15% от популацията на страната би гласувало за Тите, в случай че се кандидатира за президент...

Цялостният метод на треньора му завоюва много съидейници, само че и резултатите изиграха основна роля за доверието към него. Въпросът в този момент е един - по какъв начин ще се оправи Бразилия на Мондиал 2018 и време ли е за нова огромна стъпка в историята на най-популярната игра?

 Снимка 340234
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР