Националният отбор на Турция остана на една минимална крачка от

...
Националният отбор на Турция остана на една минимална крачка от
Коментари Харесай

Турция бе на минути от най-големия си футболен резил

Националният тим на Турция остана на една минимална крачка от може би най-голямата издънка в историята си. Южните ни съседи одобриха футболното джудже Андора и се мъчиха 89 минути против него, преди Озан Туфан в последна сметка да разбие бетона на пиренейците и да избави отбора си от исторически срам за минималното 1:0.

Този мач трябваше да е просто една приятна разходка за турците, които да отпразнуват уместно юбилейния мач №100 на един от знаците си Емре Бельозоглу, който реализира това точно на 39-ия си рожден ден - 19 години след дебюта си за родината. Но последва същинска тъга, която завърши с хепиенд едвам в края, откакто нервите на всички почитатели на стадиона бяха изпилени до краен лимит.

Показателно за надмощието на турците беше съотношението на ударите към двете порти. Те насочиха 28, от които 10 точни, само че в последна сметка единствено един път съумяха да преодолеят вратаря Хосеп Гомес, който направи мача на живота си.

С напредването на времето в мача националите на Турция се изнервяха от ден на ден и дейностите им бяха все по-припрени. Но в последна сметка Озан Туфан постави завършек на тъгите, завършвайки пас на Юсуф Язъджъ и най-сетне успокои феновете.

Този триумф беше просто наложителен за турците в гонене на лидерската позиция, която си оспорват с Франция. Двата отбора към този момент са с по 12 точки на върха на класирането, само че с толкоз е и Исландия, тъй че интригата ще е завързана до последно. Съвсем предстоящо, андорците са на дъното без актив, само че можеха да вземат подобен по най-изненадващия метод и на най-изненадващото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР