Националният отбор на САЩ за мъже, който ще се бори

...
Националният отбор на САЩ за мъже, който ще се бори
Коментари Харесай

Изтеглиха жребия за олимпийския турнир по баскетбол

Националният тим на Съединени американски щати за мъже, който ще се бори за четвърта поредна купа, попадна в група " А " на олимпийския шампионат в Токио, който би трябвало да се организира това лято. Това отреди тегленият през днешния ден чоп.

Компания на американците в групата ще вършат тимовете на Иран и Франция, както и спечелилият от квалификацията във Виктория (Канада), в която ще вземат участие съставаите на Гърция, Канада, Китай, Уругвай, Чехия и Турция.

Световният първенец Испания попадна в група " С ". Там са още финалистът от последния Мондиал Аржентина, домакините от Япония и спечелилият от квалификацията в Каунас, в която ще играят домакините от Литва, Република Корея, Венецуела, Полша, европейският първенец Словения и Ангола.

В група " В " жребият изпрати полуфиналиста от последното международно състезание Австралия и Нигерия. В група ще бъдат и спечелилите от последните две междуконтинентални квалификации в Сплит и Белград.

В Сплит за една квота ще се борят Германия, Русия, Мексико, Тунис, Хърватия и Бразилия, до момента в който от Белград ще бъде излъчен един участник на Игрите в Токио всред Доминиканската република, Нова Зеландия, Сърбия, Пуерто Рико, Италия и Сенегал.

Без сходни условности мина жребият при дамите, където състават на всяка една от трите групи е явен.

Олимпийският първенец Съединени американски щати, който ще се бори за седмо следващо и общо десето злато, е в група " В " дружно с тимовете на Франция, Япония и Нигерия.

В група " А " попаднаха европейският първенец Испания, Канада, Сърбия и Република Корея. Силният отбор на Австралия, Китай, Белгия и Пуерто Рико пък ще играят в група " С ".

Олимпийските игри в Токио би трябвало да се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР