Националният отбор на Сърбия по баскетбол стана последният отбор, който

...
Националният отбор на Сърбия по баскетбол стана последният отбор, който
Коментари Харесай

Баскетболистите на Сърбия се класираха за световното първенство

Националният тим на Сърбия по баскетбол стана последният тим, който заслужи място на международното състезание тази година в Индонезия, Япония и Филипините. Възпитаниците на Светислав Пешич извършиха задачата си и надиграха Англия със 101:83 (28:20, 18:21, 28:19, 27:23) в последния си дуел от група “I ” на квалификациите.

По този метод “плавите ” приключват на второто място в своята група с баланс от 6 победи и 4 загуби, като не престават напред дружно с Латвия и Гърция. Англия приключва на деветата позиция с актив от 1 триумф и 9 провали.

Британците съумяха да опонират на двукратните международни първенци само през първите 20 минути игра, като на почивката разликата беше единствено пет точки в интерес на Сърбия при 46:41. След паузата обаче домакините подвигнаха равнището и се снабдиха с двуцифрена преднина, която не изпуснаха до финалната сирена.

Алекса Аврамович приключи с 20 точки за успеха на Сърбия. Лука Митрович вкара още 15, Огниен Добрич осъществя 14 точки, Марко Гудурич финишира с 13 точки и 6 асистенции, а Филип Петрушев се регистрира с 12 точки.

Куин Елис беше най-хубав за Англия с 22 точки. Карл Уийтъл добави 16 точки, а Амин Адаму завърши с 14.

Vidimo se na 2023! complete the puzzle, as they book the final ticket to the FIBA Basketball World Cup! ️ x
— FIBA Basketball World Cup (@FIBAWC)





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР