Националният "Отбор на надеждата" ще се изправи срещу трите възможно

...
Националният "Отбор на надеждата" ще се изправи срещу трите възможно
Коментари Харесай

Два таланта от Петрич попаднаха в Отбора на надеждата

Националният "Отбор на вярата " ще се изправи против трите допустимо най-силни противника на европейското състезание по стрийт футбол за хора в неравностойно състояние още в груповата фаза на шампионата, който ще се организира във Вроцлав, Полша от 15 до 17 юли.

Жребият отреди българският отбор да срещне в група "А " на надпреварата съставите на Полша, Украйна и Литва. За 11 години от основаването си „ Отбор на вярата “ няма нито една победа против литовците. В надпреварата има още 12 отбора, разпределени в 3 групи, съобщи pirinsport.com.

Представителният български тим потегля през днешния ден за континенталния шампионат в състав от четирима столичани и четирима играчи от други градове – един от Сливен, двама от Петрич и един от възпитателно-училище пансион "Ангел Узунов " в град Ракитово. В селекционните шампионати, които се организираха на Национална футболна база "Бояна " през последните 2 месеца, взеха присъединяване общо 76 играчи от цяла България. Представителният "Отбор на вярата " организира осемдневна подготовка от 6 до 14 юли в "Бояна " и ще замине за Полша довечера.

Участието на българския отбор в европейския шампионат е в резултат на обстоятелството, че за трета поредна година международното състезание по футбол за бездомни хора (Homeless World Cup) не се организира, поради пандемията от ковид COVID-19. За хазаин на обществения Мондиал тази година беше определен Ню Йорк, само че опасенията за нова вълна от болестта през септември отсрочи шампионата за следващата година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР