Националният отбор на Испания по футбол до момента изглеждаше като

...
Националният отбор на Испания по футбол до момента изглеждаше като
Коментари Харесай

Халф на Испания: При нас има химия, каквато може да се види само в клубен отбор

Националният тим на Испания по футбол досега изглеждаше като цялостен стопанин на терена във всички мачове досега на Европейското състезание, което от една страна ги постави в листата на мнозина за любимци за крайния триумф. Но от друга, хората просто чакат четвъртфинала с Германия, наричайки го с клишето " край преди финала ".

И въпреки да победиха единствено с 1:0 Италия и то с помощта на автогол, четирите им срещи досега бяха белязани от сериозна доминация. А тимът мина от стила " тики-така ", основан на притежанието на топката, който им оказа помощ да завоюват Световното състезание и две Европейски трофеи преди повече от десетилетие, към свирепо атакуващ, нападателен метод в мачовете за повече от година под управлението на селекционера Луис де ла Фуенте.

И до момента в който тази промяна може да изненада доста хора, то футболисти като полузащитника Микел Мерино я чакат от близо 10 години, както и много други футболисти.

" Познаваме се от много време. Може би това е групата с най-близки взаимоотношения, в която съм попадал. И мисля, че това е нашата съществена мощ - братството и отборният дух ", сподели Мерино пред Ройтерс.

" Всички сме фокусирани върху главната цел, а тя е да спечелим Европейското състезание. Никой тук не е лакомец. Всички желаеме тимът да успее, това ни прави в действителност страховит тим ", съобщи още Мерино.

И когато Мерино приказва за връзката в съблекалнята, сигурно той не преувеличава: повече от половината от техния тим в Германия преди този момент са работили с Де ла Фуенте както в младежкия народен отбор, по този начин и са част от системата за следене на гениите " Система за национална им академия ".

Това е голямо преимущество за нас. Бил съм в националния тим и с Луис Енрике, само че в този момент просто е друго. Луис де ла Фуенте познава всички, познава всеки един от нас с плюсовете и минусите. Ние също знаем характера му, какво желае от нас, какво би трябвало да се промени. И по тази причина може би се свързахме някак по-добре от другите национални тимове. Това е химия, която съм виждал само в клубния футбол, споделя още 28-годишният футболист на Реал Сосиедад. И фактически - Испания играе с безмилостна висока преса, съчетана със светкавични придвижвания с едно допиране и прецизни пасове, създавайки усещане за тим, в който всеки състезател има съвсем инстинктивно чувство за позиционирането на своите съотборници. А самите футболисти се любуват на това тъкмо колкото и феновете по трибуните.

В петък обаче Мерино ще се изправи против много познати лица. Под управлението на същия треньор той игра в два следващи финала на Европейското състезание за младежи до 21 години, а противникът още веднъж беше Германия. През 2017-а година испанците изгубиха, само че две години по-късно си върнаха купата. Джонатан Та, Бенямин Хенрихс и Валдемар Антон бяха в оня тим на Германия. Докато в испанската селекция и през 2019-а, и в този момент на мъжкото Европейско са Микел Оярсабал, Дани Олмо и Фабиан Руис – разгласен за най-хубав състезател преди пет години на шампионата при 21-годишните. А Мерино завоюва първия си интернационален шампионат през 2015-а година, когато играеше дружно с Педри, Матин Субименди и Марк Кукурея.

" Наистина имаме страхотни мемоари от мачовете с Германия. Щастлив съм да играя против тях задоволително доста срещи за последните години. Дали печелим или губим, мачовете с германците те карат да усещаш по какъв начин кръвта ти пулсира във вените. Те са добре проведен тим и ще имат поддръжката на претъпкан стадион. Ще бъде мъчно. Но нашият нрав е най-голямата ни мощ. Ние сме мощни дружно, имаме вяра един в различен и това е, което желаеме: да играем против най-хубавите, побеждавайки най-хубавите ", приключи Мерино. / Българска телеграфна агенция
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР