Националният отбор на Хондурас се оплака официално от програмата на

...
Националният отбор на Хондурас се оплака официално от програмата на
Коментари Харесай

Треньорът на Хондурас нарече методите на ФИФА нехуманни

Националният тим на Хондурас се оплака публично от програмата на ФИФА за плейофите за международното състезание. Тимът от Централна Америка би трябвало да одобри на 6 ноември Австралия, а четири дни по-късно да върне визитата в Сидни.

Селекционерът Хорхе Луис Пинто обаче назова методите на ФИФА " нечовешки ", а сгъстеният календар, който беше въведени в последните години безчовечен, който натоварва доста играчите.

Часовата разлика сред Хондурас и Сидни е 17 часа, само че не това е най-големият проблем за отбора от Централна Америка. По-лошо е, че сред страната и най-големият град в Австралия е, че няма директни полети.

" Ние ще би трябвало да летим до Лос Анджелис и от там да хванем полет за Сидни. Това е извънредно, ФИФА очевидно не се интересуват от такива неща и тях не ги е грижа. Нечовешко е датите да са толкоз близко, когато би трябвало да пропътуваш половината свят ", сподели Пинто пред локалния вестник " Ла Пренса ".

Според него единствената добра вест за Хондурас е, че е хазаин в първия мач и ще се надява да вземе преимущество.

" Не желая моите думи да се одобряват за недоволство. Това е доста тежко и за тима на Австралия, те също би трябвало да са недоволни. За тях даже е по-сложно, тъй като ние въпреки всичко сме домакини в първата среща ", добави треньорът на Хондурас.

Отборът приключи на пето място в зона КОНКАКАФ след по-лоша голова разлика от Панама. Ако се класира на международното състезание в Русия, Хондурас ще запише четвърто присъединяване и трето следващо след 1982, 2010 и 2014 година Досега страната не е прекосявала групите и още няа победа (три равенства и шест загуби).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР