Националният отбор на Германия победи Франция с 2:0 в приятелски

...
Националният отбор на Германия победи Франция с 2:0 в приятелски
Коментари Харесай

Германия би Франция с гол в 7-ата секунда

Националният тим на Германия победи Франция с 2:0 в другарски мач, игран в Лион. Това се случи по-малко от три месеца преди старта на Евро 2024. Германците са хазаин на шампионата, а Франция – един от любимците.

Тимът на излезе напред в резултата още в седмата секунда. Завърналият се в Бундестима Тони Кроос изведе Флориан Вирц, който вкара. Това е най-бързият гол в историята на Маншафта. Досега водач беше  през 2013 година

В 49-ата минута Джамал Мусиала преодоля с лекост вратаря на Франция Брис Самба, с цел да сервира топката на Кай Хаверц, който вкара за 2:0.

Германия победи с 2:1 Франция през септември в Дортмунд, като това беше и единственото проваляне за отбора на Дидие Дешан през предходната година.

Франция игра без Антоан Гризман за първи път от 2017. Мбапе изпусна най-хубавата опция за петлите през второто полувреме. Във вторник световния вицешампион посреща Чили в Марсилия.

„ Направихме сериозна стъпка напред “, сподели след мача Тони Кроос. Той призна, че първото попадение е било тренирано.

„ Като цяло тимът игра добре. В първите 25 минути можехме да вкараме още един гол. През втората част се подобрихме още. Имахме положения до края на срещата. Доволен съм от метода, по който се държахме. Този мач ни даде тласък, мисля, че сме на добър път “, сподели Нагелсман.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР