Националният отбор на Египет се класира за големия финал на

...
Националният отбор на Египет се класира за големия финал на
Коментари Харесай

Кошмарни дузпи пратиха Египет и Салах на финал срещу Сенегал и Мане!

Националният тим на Египет се класира за огромния край на , откакто в профил Камерун след осъществяване на дузпи на 1/2-финалите в шампионата. Двата тима приключиха при резултат 0:0 след 120 минути игра, като Камерун уцели две греди в постоянното време. При 11-метровите наказателни удари обаче отборът тотално се пропука и пропусна три поредни дузпи, с цел да прати Египет на край против Сенегал.
Първата обстановка за гол пристигна в 18-ата минута, когато Майкъл Нгадеу-Нгаджуи от отбора на Камерун уцели греда. След центриране от корнер Нгадеу-Нгаджуи се извиси над всички и съумя да играе с топката, с цел да я насочи към вратата, само че ударът му се спря в ъгъла при събирането на страничната и напречната греди.
В 33-ата минута Камерун се добра до още една златна опция за гол. След пробив по левия фланг последва подаване в наказателното поле към Токо Екамби, само че топката му пристигна малко обратно. Това не му разреши да нанесе задоволително добър удар на няколко метра от вратата, а вратарят на Египет улови.
Малко по-късно играчи на двата тима се сблъскаха неприятно, като удариха главите си. Това прекъсна мача за известно време и накъса играта. През втората част Мохамед Салах направи доста сериозен пропуск, откакто в 65-ата минута излезе самичък против Онана, само че вратарят го спря.
В 70-ата минута Камерун уцели втора греда в мача. Токо Екамби опита мощен удар от отдалеченост, само че топката се отклони от гредата и излезе в навън. В края на мача селекционерът на Египет Карлуш Кейрош получи втори жълт картон от основния арбитър за непочтено държание, което значи, че ще пропусне възможния край.

Content made on
В продълженията и двата тима играха по-предпазливо, само че въпреки всичко Египет изглеждаше по-близо до успеха. Първо Мохамед Салах стреля рисково в 101-ата минута, само че оттатък задачата. В 119` Рамадан Собхи проби отдясно и центрира остро в пеналтерията, където четирима играчи на Египет налетяха, само че никой не засече подаването.
При осъществяването на дузпи пръв се пропука отборът на Камерун, откакто при втория 11-метров углавен удар Аролд Мукуди стреля едва и вратарят на Египет избави. При идната си дузпа Камерун още веднъж не съумя да вкара, като този път пропускът пристигна от крайници на Джеймс Леа Силики. Камерун пропусна и трета дузпа, откакто още една запаса - Клинтън Н`Жие, направи скандално неприятно осъществяване, а това се оказа задоволително за успеха на Египет.
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Камерун: Онана, Кестелето, Нгадеу-Нгаджуи, Толо, Фаи, Хонгла, Ангиса, Ум Гуе, Муми Нгамалеу, Токо Екамби, Абубакар
Египет: Габаски, Елнени, Абедлмонем, Хамди, Фати, Ел Фотух, Ел Сулия, Камал, Мостафа Мохамед, Мармуш, Салах

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Садио Мане изигра свръхестествен мач за Сенегал на полуфиналите и с гол и асистенция за своя тим в профил Буркина Фасо за място на огромния край. Сега неговият съотборник в Ливърпул Мохамед Салах ще би трябвало да блесне с екипа на Египет, в случай че желае да в профил коравия тим на Камерун.
Египет и Камерун за последно играха един против различен на финала за Купата на Африка през 2017-а, когато камерунците подвигнаха трофея. Сега Салах ще желае възмездие за онази загуба, в която още веднъж игра. Въпреки това букмейкърите дават преимущество на Камерун.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР