Националният отбор на България загуби от Полша с 1:3 (14:25,

...
Националният отбор на България загуби от Полша с 1:3 (14:25,
Коментари Харесай

България загуби от Полша в последния мач от първа фаза на Световното първенство

Националният тим на България загуби от Полша с 1:3 (14:25, 25:23, 22:25, 23:25) в последния мач от първата групова фаза на Световното състезание по волейбол.В зала „ Конгресна “ на Двореца на културата и спорта във Варна „ лъвовете “ играха на приливи и отливи, до момента в който поляците бяха по-солидни и съумяха да стигнат до петия си следващ триумф на шампионата.

 © Българска телеграфна агенция
Възпитаниците на Пламен Константинов започнаха доста нерешително и бързо изостанаха в резултата в първия гейм, в който взеха едвам 14 точки. Във втората част играта на българите потръгна и те се показаха въодушевено, с цел да изравнят резултата. В третия гейм още веднъж поляците бързо дръпнаха с няколко точки, като нашите момчета се пробваха да се върнат в гейма в неговия край, само че не съумяха да го сторят. Четвъртата част бе най-равностойна и вървеше точка за точка в края, само че при 23:23 „ лъвовете “ позволиха две следващи неточности, което разреши на Полша да затвори мача.

България приключва първата фаза на трето място с актив от три победи и две загуби, а в идващия стадий от шампионата ще премери сили с тимовете на Съединени американски щати, Иран и Канада. Трите мача на националите ще се играят в петък, събота и неделя вечерта в столичната зала „ Арена Армеец “ и ще бъдат излъчени директно в ефира на БНТ1.

За финалната шестица не престават спечелилите в четирите групи и двата най-хубави втори тима.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР