Националният отбор на България загуби от Испания с 87:114 в

...
Националният отбор на България загуби от Испания с 87:114 в
Коментари Харесай

Започнахме Евробаскет 2022 с тежка загуба от световния първе...

Националният тим на България загуби от Испания с 87:114 в откриващия мач от Европейското състезание по баскетбол. В Тбилиси, Грузия играчите на Росен Барчовски бяха изрично надиграни от настоящия международен първенец и позволиха проваляне с 27 точки разлика.

Първите минути на дуела бяха равностойни, като България дръпна с 9:8, само че по-късно Испания влезе в серия от 12 следващи точки и не погледна обратно. Основен проблем за " лъвовете " бе слабото показване в отбрана, като испанците с лекост осъществиха множеството от офанзивите си, като можеха да реализират и по-голяма разлика. Испанците приключиха с цели 55 % успеваемост на офанзивата (срещу 44 за България), както и преимущество в битката - 39 против 32.

Над всички за България бе звездата Александър Везенков, който приключи с дабъл-дабъл - 26 точки и 11 битки, както и страхотна успеваемост в стрелбата - 8/11. " Да бъдем реалисти, разликата е доста огромна. От друга страна не показахме сърцата игра, не играхме на 100 % в отбрана, изпуснахме всички лесни точки, всички битки, надиграха ни тотално с физика и мисля, че разликата е доста огромна. Напълно ни надбориха, намачкаха, те са доста опитни играчи и ни наказаха. Ние знаем, че първите два мача не са мачовете, които би трябвало да вземем, само че би трябвало да играем добре, тъй като за два дни мъчно нещо може да се промени ", разяснява Везенков пред Българска национална телевизия след срещата.

В идващия си мач от Евробаскет 2022 България против другия любимец в група А Турция. Двубоят ще бъде в събота от 17:15 часа
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР