Националният отбор на България за юноши под 17 години, който

...
Националният отбор на България за юноши под 17 години, който
Коментари Харесай

България U17 отстъпи на Франция след 5-геймова битка във втората контрола в София

Националният тим на България за юноши под 17 години, който е воден от Андреа Буратини, отстъпи на  Франция с 2:3 (13:25,  27:25, 25:22 21:25, 9:15) във втория другарски сред двата отбора, който се игра в столичната зала „ Левски София “.

С това младите ни национали си размениха по един триумф със своите връстници от Франция. В първата среща сред двата отбора през вчерашния ден,    „ лъвчетата “ се постановиха с 3:1 гейма.

Родните представители започнаха неприятно и не съумяха да намерят ритъма си през цялата първа част. „ Петите “ поведоха стремително с 6:2 и 8:3. Доминацията им продължи напълно и завоюваха гейма с огромна разлика.

Втората стартира равностойно, само че след 14:14, гостите още веднъж взеха превес. Те поведоха с 22:18, само че преждевременно взеха решение, че геймът  е приключил. Нашите момчета потеглиха на взлом и изравниха при 23:23. В решителните моменти  българските волейболисти демонстрираха повече резистентност и постановиха волята си с 27:25, като изравниха резултата 1:1.

Това им даде убеденост и третата част мина под диктовката на България.

Добре стартира и четвъртата част, в която волейболистите ни поведоха с 6:2, само че по-късно настъпи спад. Французите усетиха съмненията и изравниха при 9:9. Това ги стимулира още повече и в средата на гейма те поведоха с 16:12. Гостите не разрешиха повече противопоставяне и завоюваха четвърта част, като вкараха мача в тайбрек.

В петата решителна част „ петлите “ резервираха набраната инерция и порив. Те потеглиха с устремното 8:3 в своя изгода. Нашите момчета се пробваха да се върнат, само че съперникът резервира непоклатимост и затвори мача с крайното 3:2.

Контролите бяха част от подготовката на националите ни за идната европейска подготовка, на която България е хазаин. Турнирът е от 18 до 22 януари в зала „ Левски София “. Съперници на нашите са Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Англия и Финландия. Само първенецът получава директна квота за европейското състезание 2023.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР