Националният отбор на България за юноши до 17-годишна възраст попадна

...
Националният отбор на България за юноши до 17-годишна възраст попадна
Коментари Харесай

Българските юноши пред сериозно изпитание в Skills Chalenge

Националният тим на България за юноши до 17-годишна възраст попадна в група с Мали, Китай и спечелилия от квалификациите в Америка за новото съревнование на ФИБА Skills Chalenge. Турнирът ще тества качествата на младите баскетболисти вместо отсроченото поради международната пандемия с ковид Covid-19 Световно състезание за тази възраст. Мондиалът трябваше да се организира това лято в София.

Момчетата, които са водени от Даниел Клечков и Стойо Чолаков, попаднаха в група D на новаторското съревнование.

На 18 август те ще тестват качествата си с отбора, спечелил американските квалификации и с Мали. На идващия ден е конфликтът с Китай.

В конкуренцията ще вземат участие 16 тима, разграничени в 4 групи. Първите два отбора от всяка група не престават на четвъртфинали на 21 август, като при възможен триумф на нашите, противници ще им бъдат връстниците им от Група С, събрала Турция, Доминиканска република и вторите отбори, класирани от квалификациите в Европа и Азия.

Финалът на шампионата е очакван за 23 август.

Всеки тим е формиран от петима участващи, които ще демонстрират умения в избран набор от извършения. Усилията им ще бъдат снимани и излъчени онлайн от ФИБА. Всеки участник ще има за задача да дриблира сред конуси, да подаде вярно и да стреля за 3, 2 и 1 точка.

Както е известно, националите до 17-годишна възраст ще имат лагер преди този момент съревнование. Клечков и Чолаков ще съберат отбора за подготовка в Самоков от 3 до 17 август. Край Боровец момчетата ще тестват силите си и против отбор от Северна Македония или Румъния.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР