Националният отбор на България за юноши до 17 години се

...
Националният отбор на България за юноши до 17 години се
Коментари Харесай

Юношите се класираха за Евроволей 2023

Националният тим на България за юноши до 17 години се класира за Европейското състезание 2023. Момчетата на селекционера Андреа Буратини победиха Гърция с 3:0 (25:15, 25:22, 25:18) във втория полуфинал от евроквалификацията в София, който се игра в зала „ Левски София “.

С този триумф дребните „ лъвчета “ се класираха за край, където ще срещнат отбора на Финландия. Добрата вест за нашите пристигна от изненадата, която финландците сервираха в шампионата. Те се постановиха над Сърбия с 3:2 гейма в първия полуфинал и също се класираха за финалния спор. Въпреки че взе участие в шампионата, отборът на Финландия е отвън формалното класиране на зона BVA, като ще търси място на Евроволей на втори кръг от квалификациите. Така на процедура съставът на България е първи в крайното нареждане, ден преди края на шампионата и добива право на директна квота за шампионата на Стария континент U17.

Последният мач от шампионата ще бъде единствено за авторитет за родните национали. Финалният дуел България – Финландия е на 22 януари от 20:00 часа.Преди това от 17:30 часа за бронзовите медали ще спорят Гърция и Сърбия.

Това ще бъде втора среща посред им, откакто на старта на шампионата нашите надвиха над “суоми “ с 3:0. С максимален актив за успеха на България бе Петьо Иванов със 17 точки ( 1 ас, 3 блока). Канстантин Манолев добави 11 точки. Европейското състезание за мъже под 17 години ще се организира от 19 до 30 юли в Черна гора.

БФВ изрича своята признателност към сътрудниците подкрепящи националните тимове на България за подрастващи: Лидл България, ОББ, Гаритидж парк, Спорт Депо, Dell Technologies, PolyComp, Спорт Тото, Министерство на туризма и Министерство на младежта и спорта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР