Националният отбор на България за младежи под 20 години се

...
Националният отбор на България за младежи под 20 години се
Коментари Харесай

Волейболистите на Мартин Стоев отнесоха Сърбия за място в 1/2-финалите на Балканиадата в Тирана

Националният тим на България за младежи под 20 години се класира за полуфинали на Балканиадата в Тирана (Албания). Волейболистите на Мартин Стоев победиха Сърбия с 3:0 (25:20, 25:15, 25:23 ) във втория си мач от група В на шампионата.

Така младите ни „ лъвове “ записаха втора безапелационна победа, откакто на старта разрушиха Северна Македония също с 3:0. С това България завоюва група В и продължава като същински водач във финалната четворка.

На полуфиналите волейболистите ни ще играят с втория от група А. Съперникът ни ще стане явен в утрешния ден. Двубоят е на 9 септември от 21:00 часа.

Националите имаха водеща роля от самото начало на мача. Те не разрешиха въобще на сърбите да поемат самодейността. Единствено в третата част „ плавите “ демонстрираха по-голяма опозиция, като стояха близо в резултата. В решителните минути нашите демонстрираха класата си и не разрешиха противопоставяне, като завоюваха мача изрично в три гейма.

Реализатор за успеха на България бе Александър Николов с 18 точки (7 аса). Георги Татаров приключи с 12 точки (1ас, 2 блока). Борис Начев добави 11 точки (5 блока).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР