Националният отбор на България за мъже втора загуба във Волейболната

...
Националният отбор на България за мъже втора загуба във Волейболната
Коментари Харесай

Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби от Полша с 2:3 третия си мач в Лигата на нациите в Нагоя

Националният тим на България за мъже втора загуба във Волейболната лига на нациите. В третия си мач в японския град Нагоя играчите на старши треньора Пламен Константинов отстъпиха с 2:3 (27:25, 19:25, 25:22, 22:25, 11:15) гейма пред международния вицешампион Полша.

Първата част на мача мина напълно при игра точка за точка. В нито един миг някой от двата отбора не поведе с повече от две точки, като въпреки всичко поляците вървяха с леко преимущество. При 22:20 България употребява положителния сервис на диагонала Димитър Димитров, както и неточност на полския център Матеуш Биенек, с цел да изравни.

Още един прекрасен сервис на Александър Николов даде първия геймбол на българския отбор при 25:24, само че по-късно посрещачът на Кучине Лубе изпрати топката в мрежата за 25:25.

Решителните две точки за българския тим направи Мартин Атанасов. Първо 27-годишният посрещач осъществя една доста сложна топка против тройна обсада с удар по късия диагонал, а незабавно по-късно употребява чудесния сервис на резервата Аспарух Аспарухов, с цел да натика топката с две ръце сред блоката на поляците и мрежите за 27:25.

С игра точка за точка стартира и вторият гейм. Блокада на Алекс Грозданов против Биенек даде задатък на българския отбор от 13:12, само че при идващото разиграване Биенек заби топка за 13:13. Полският център застана сервис и положителните му начални удари разрешиха на международните вицешампиони да поведат на собствен ред с 15:13.

Последва серия от сполучливи начални удари и за диагонала на поляците Карол Бутрин, а в това време българският състав стартира постоянно да бърка при вкарването на топката в игра.

Това бързо докара до равнене на резултата в геймовете след 25:19.

Третият гейм стартира с известно преимущество за волейболистите на Никола Гърбич, които дръпнаха с три точки при 10:7. България обаче възвърне равенството при 11:11, а набраната инерция разреши на националите да поведат с 18:14. До края Полша опита да редуцира изоставането си, само че с добра организация българските волейболисти резервираха задатъка си и взеха третата част с 25:22.

По призрачен метод за българския тим стартира четвъртият гейм. Силният сервис на поляците, най-много този на Камил Семенюк, им даде преднина от 9:1, а по-късно и 11:2 точки.

Пламен Константинов опита да промени хода на играта първо с таймаути, а по-късно и със смени, което даде резултат. Българският отбор заигра изцяло освободено и макар че не съумя да направи поврат, съумя да редуцира съвсем целия си пасив. В края на гейма Полша въпреки всичко завоюва с 25:22.

В тайбрека Полша още веднъж съумя да вземе сериозен задатък първоначално. Това се дължеше значително и на грешките на българския отбор от сервис, който позволи шест единствено в решителната част. България изостана с 4:8 в резултата и в последна сметка отстъпи с 11:15.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР