Националният отбор на България за жени постигна победа над изключително

...
Националният отбор на България за жени постигна победа над изключително
Коментари Харесай

Шахматистките ни с нова страхотна победа на ЕП в Черна гора

Националният тим на България за дами реализира победа над извънредно мощния отбор на Азербайджан в шестия кръг на европейското отборно състезание по шахмат в Будва.
Прочетете още
Българките надиграха с 2,5:1,5 точки поставения под №2 тим на азерките и излязоха на второ място в класирането с 10 мач-точки, на една зад водача Франция.

Ключов за успеха над Азербайджан беше триумфът, който реализира на втора дъска Нургюл Салимова над Улвия Фаталийева. В маратонска партия, траяла 84 хода, Салимова стигна до победа с черните фигури. Българката имаше преимущество през цялата втора половина на партията, само че Фаталийева не се отхвърли чак досега, в който остана с три пешки по-малко в ендшпила.

На останалите три дъски българските шахматистки направиха ремита. На първа с белите фигури някогашната международна шампионка Антоанета Стефанова подели точките с най-силната азерска шахматистка Гюнай Мамадзада. На трета дъска също с белите Виктория Радева направи реми с Ханим Балажайева. На четвърта дъска с черните Гергана Пейчева раздели точката с Гюлнар Мамадова.

В утрешния седми кръг България ще играе с водача в класирането Франция.

Европейското отборно състезание в Будва е в девет кръга и ще продължи до понеделник (20 ноември).

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР