Националният отбор на България ще играе в турнира на Волейболната

...
Националният отбор на България ще играе в турнира на Волейболната
Коментари Харесай

България ще играе без Цветан Соколов в Лигата на нациите

Националният тим на България ще играе в шампионата на Волейболната лига на нациите (VNL) бе капитана си Цветан Соколов.

Новината оповестиха от Българската федерация по волейбол (БФВ)

“Мъжкият народен тим на България ще открие приятелския шампионат в Кавалезе с дуел против Нидерландия. Двубоят стартира в 22 часа и ще е още един всекидневен дебют за треньора Пламен Константинов. Третият отбор в конкуренцията е международният първенец Италия. 

Нашите ще се изправят против „ Скуадра адзура " в четвъртък още веднъж в 22 часа. Пламен Константинов не може да разчита на Цветан Соколов, Мартин Атанасов и Александър Николов. Те получиха по-дълга отмора поради клубните им шампионати. 

Соколов помоли треньорския щаб да го освободи от Лигата на нациите. Капитанът на националите желае да си почине, с цел да е на 100 % подготвен за Европейското състезание и олимпийските квалификации ”, се споделя в формалното известие на БФ Волейбол.

По информация на Sportal.bg присъединяване в дуелите от VNL няма да вземе и Матей Казийски. 38-годишният повсеместен български волейболист неотдавна стана първенец на Италия с Тренто и още обмисля завръщането си в националния тим на България.

Той попадна в формалния състав на България за волейболната лига на нациите. Очаква се в случай че Матей Казийски изяви предпочитание още веднъж да играе за националния тим на България, то той да го направи на Евроволей 2023 и на олимпийската подготовка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР