Националният отбор на България при 15-годишните победи Уелс на турнира

...
Националният отбор на България при 15-годишните победи Уелс на турнира
Коментари Харесай

Българските футболисти U15 преодоляха тежкия старт и победиха Уелс в турнира за Развитие на УЕФА

Националният тим на България при 15-годишните победи Уелс на шампионата за Развитие на УЕФА след осъществяване на дузпи, като в постоянното време мачът завърши наедно 2:2. Според регламента на шампионатите в тази възрастова група, не се играят продължения, а незабавно се минава към осъществяване на наказателни удари. Там родените през 2010-а година български гении бяха по-точни и взеха триумфа с 4:2.

И двата тима бяха изгубили първите си срещи на шампионата, в който вземат участие още съставите на Испания и Исландия. Българите бяха надиграни, а този резултат провокира и реакцията на президента на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов, който уволни от поста селекционера Владислав Вутов. Самият Вутов през днешния ден беше на мача с Уелс като фен, а отпред на отбора беше Тодор Симов, който другояче води юношите до 19 години.

Уелс пък отстъпи с 1:3 в своята първа среща на състава на Исландия. Исландците и Испания ще се срещнат през днешния ден след обяд във втора среща за тези страни.

Срещата през днешния ден сред 15-годишните сформира на България и Уелс мина при поделено превъзходство и освен попаденията бяха по равно, само че и съвсем всички индикатори от статистиката.

Първата опция беше за " лъвовете " в 17-ата минута след пробив и изстрел на Денислав Костов, а след него и гостите имаха една добра офанзива. В 24-ата минута България излезе напред в резултата посредством Илия Антонов. Полузащитникът на Академик Пловдив посрещна на 10-ина метра от вратата отбита след ъглов удар топка и с мощен шут не остави късмет на вратаря Оскар Хатън.

Но единствено след три минути и уелсците стигнаха до гол. Джордж Уилямс нахлу от дясно на скорост и с удар по диагонала се разписа. Този гол даде подтик на английския състав и до края на първата част те имаха още две положения, пропуснати от Джордж Томас и Боби Люис.

Второто полувреме стартира с по-активна игра на България, като два пробива от ляво на Калоян Недев не бяха приключени от негови съотборници. В 53-ата минута обаче Уелс излезе напред с гол на снажния Ралфи Бекуит, който получи топката на границата на наказателното поле и с прецизен изстрел вкара.

След 70-ата минута българският тим доминираше и сътвори няколко доста положителни офанзиви, в които беше покрай гол. И това се случи в 84-ата минута, когато Явор Кръстев изравни непосредствено от ъглов удар. Преди това пък Денислав Димитров можеше да вкара, само че от 10 метра шутът му излезе във въпросния корнер откакто уелски защитник легна пред топката и я извади отвън очертанията на терена.

По правилник незабавно се пристъпи към осъществяване на дузпи, като българите вкараха първите три посредством Мартин Кузманов, Николай Неделчев и Александър Тодоров. За Уелс Пол Морено прати топката в горната греда, а при втория опит Тео Харингтън беше прецизен. Третата дузпа, изпълнена от Аксел Дончев, пък беше избавена от вратаря Алек Здравков. След това и Красимир Янакиев пропусна, а Уелс понижи на 2:3. Но прецизен изстрел на Витомир Тодоров подсигурява триумфа на българските момчета.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР