Националният отбор на България по волейбол за мъже победи с

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже победи с
Коментари Харесай

Волейболистите зарадваха Соколов за юбилея с бой по Египет

Националният тим на България по волейбол за мъже победи с 3:1 (25:17, 25:21, 23:25, 29:27) състава на Египет в първата си контрола преди идната олимпийска подготовка в Берлин. Двубоят в столичната зала "Христо Ботев " в Студентски град може да бъде разграничен на две елементи - първи два гейма, минали напълно под диктовката на българския отбор, и втори два при поделено превъзходство.

Египет стартира малко по-добре мача, само че в средата на първата част играчите на Силвано Пранди направиха серия от точки, с която завоюваха на 17. Във втория гейм играта бе по-равностойна, само че българите още веднъж нямаха съществени съмнения и завоюваха на 21.

Двубоят изглеждаше, че ще завърши напълно скоро, изключително откакто домакините поведоха с 16:13 точки в третата част, само че тогава настъпи ненадейно разпределяне и Египет съумя да реализира поврат, с който да завоюва с 25:23 точки и да понижи изоставането си в геймовете на 1:2.

В четвъртия гейм функциите се размениха. Египет водеше удобно в резултата с 21:17, само че България завоюва 6 от идващите 7 разигравания, с цел да поведе с 23:22. Гостите въпреки всичко стигнаха до три шанса да пратят мача в тайбрек, само че го пропуснаха и в последна сметка отстъпиха след 29:27 в интерес на домакините.

В сряда, още веднъж от 16:00 часа, България и Египет ще изиграят още един мач, само че той ще бъде при закрити врата. Олимпийската подготовка за играчите на Силвано Пранди започва на 6 януари, а първият противник е тимът на Франция.

Мачът се организира пред близо 300 фенове, а огромната звезда беше Цветан Соколов, който беше приветстван бурно от почитателите за 30-ия си рожден ден, който отпразнува на терена с националния екип. Той се трогна от тези аплодисменти.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР