Кабинетът предлага на държавния глава Румен Радев да ръководи българската

...
Кабинетът предлага на държавния глава Румен Радев да ръководи българската
Коментари Харесай

Президентът ще ръководи делегацията на срещата на върха на НАТО, Главчев ще е външен министър

Кабинетът предлага на президента Румен Радев да управлява българската делегация за срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Днес това бе публично известие, само че още пред дни Клуб Z написа, че точно Радев ще води делагацията, част от която ще е и министър председателят Димитър Главчев - в качеството му на външен министър.

Служебното държавно управление е одобрило на вчерашното си съвещание рамкови позиции за присъединяване на страната ни в срещата. Позициите не са оповестени, като приложенията са единствено за служебно прилагане. Кабинетът предлага на президента да управлява българската делегация и съгласно хода на полемиката, да изложи признатите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да утвърждава и утвърждава документите, показани на вниманието на държавните и държавните ръководители, в това число заключителното официално съобщение.

С държавното решение е одобрен и състав на делегацията във Вашингтон. Освен президент и министър председател, в нея са включени министърът на защитата, началникът на защитата, непрекъснатият представител на България към НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, шефове на дирекции в Министерския съвет и други чиновници от двете ни институции.

Главчев изиска от Народното събрание да дефинира кой да води делегацията.

Депутатите обаче отхвърлиха да се произнесат по тематиката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР