Националният отбор на България по волейбол за жени победи състава

...
Националният отбор на България по волейбол за жени победи състава
Коментари Харесай

Волейболистките записаха победа срещу Тайланд

Националният тим на България по волейбол за дами победи състава на Тайланд с 3:2 гейма (25:18, 22:25, 18:25, 25:22, 19:17) в предпоследния си мач в група „ F “ на международното състезание в Осака, Япония. Мачът продължи повече от 2 часа.

Българките поеха самодейността в първия гейм на дуела и го завоюваха безапелационно. Във втория Тайланд поведе с 8:5 точки на първата техническа пауза, само че девойките на Иван Петков се активизираха и посредством най-много на отличните прояви на центъра Нася Димитрова в офанзива и на блок водеха с 16:14 точки при идващото спиране. В края на гейма обаче азиатките бяха по съсредоточени и съумяха да го завоюват.

Третата част беше извоювана изрично от Тайланд. В четвъртата съперничките поведоха през цялото време, само че националките съумяха да изравнят при 13:13. Техническата пауза пристигна при 16:14 за България. Стигна се до ново тъждество при 18:18. След блок-аут на Мирослава Паскова поведохме с 22:20. Капитанът Христина Русева изпрати сервис в навън и по-късно при сполучлива офанзива на тайландките се стигна до ново тъждество.  Атака на Нася Димитрова докара до два геймбола при 24:22. Пак тя осъществя идната точка и се стигна до 2:2 елементи.

В петия гейм играта вървеше точка за точка до 4:2 за Тайланд. Българките съумяха да изравнят при 5:5, а по-късно и да поведат с 6:5. Авансът на националките набъбна на 9:6 след топка в навън на съперничките. Азиатките изравниха при 13:13 след индивидуален блок против Нася Димитрова. Следващото разиграване донесе точка за продобиване на мача за България, само че се стигна до тъждество, а по-късно и мачпойнт за Тайланд. Нащите го отразиха след блок-аут на Мария Каракашева. Националките осъществиха четвъртата си опция за продобиване на дуела след сполучлива обсада на Нася Димитрова.

Тя беше най-резултатна за тима ни с 28 точки. 20 добави Гергана Димитрова, а с 19 се отличи Мирослава Паскова.

Утре България излиза от 4:40 часа наше време против тима на Азербайджан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР