Националният отбор на България по волейбол за жени надигра Азербайджан

...
Националният отбор на България по волейбол за жени надигра Азербайджан
Коментари Харесай

Волейболистките запазиха минимални шансове за полуфиналите след успех над Азербайджан

Националният тим на България по волейбол за дами надигра Азербайджан с 3-1 гейма в последната си среща от група А на олимпийската подготовка в Апелдоорн, Нидерландия – 25-23, 25-19, 21-25, 25-22.

Момичетата на Иван Петков не стартираха добре и изостанаха с 3-6 първоначално, само че последователно набраха скорост и поведоха с 20-15. Азербайджанките обаче се върнаха в частта, само че в последна сметка триумфът бе за родните волейболистки – 25-23. Вторият гейм още веднъж стартира по-слабо за Петков и компания, само че нашите девойки се съвзеха и на собствен ред се приближиха на гейм от чистата победа.

Азербайджан отвърна на предизвикването, печелейки идната част с 25-21, само че в четвъртия още веднъж нашите ликуваха за крайното 3-1. Така, България записа първи триумф в олимпийската подготовка и приключва с баланс една победа и две загуби.

Най-резултатна за спечелилите бе Александра Миланова с 20 точки (всичките от атака). Гергана Димитрова добави 16 пункта. За азербайджанките най-полезни бяха Йелисавета Самадова и Полина Рахимова надлежно с по 23 и 21 точки. Българките резервираха, въпреки и минимални шансове, да продължат към полуфиналите в конкуренцията. За задачата Нидерландия и Азербайджан би трябвало да запишат чисти победи над полякините до края на груповата фаза. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР