Националният отбор на България по волейбол се класира за европейското

...
Националният отбор на България по волейбол се класира за европейското
Коментари Харесай

"Лъвовете" се класираха за Евроволей 2021

Националният тим на България по волейбол се класира за европейското състезание през тази година, откакто записа трети следващ триумф в квалификациите и завоюва втора група!

Тимът на Силвано Пранди и Николай Желязков победи още веднъж Австрия, този път с 3:0 (25:15, 25:18, 25:22). " Лъвовете " се постановиха над същия противник и на старта на пресявките, само че тогава срещнаха надалеч повече компликации за крайното.

Снимка: cev.lu

Днес, в зала " Енербокс " в Хадера (Израел), първият гейм мина под диктовката на " трикольорите ", които демонстрираха непоклатимост във всички детайли и съумяха да се оправят с рисковия сервис на австрийците. Дебют за България направи 17-годишният наследник на някогашния национал Владимир Николов - Александър.

След като затвориха откриващата част с 25:15, националите преобладаваха и във втория гейм. Австрийците продължиха да позволяват доста неточности и България поведе с 2:0 гейма при 25:18.

Снимка: cev.lu

Отборът ни се отпусна при започване на третия гейм и разреши на Австрия да поведе, само че съумя да си върне ритъма и реализира поврат, с който постави точка на разногласието след 25:22.

Над всички още веднъж бе Цветан Соколов, осъществил 18 точки, а по 12 прибавиха Мартин Атанасов и Тодор Скримов. За съперника най-резултатен бе Александер Бергер с 15 точки.

Снимка: cev.lu

След триумфа, българският отбор е неосъществим на върха с цялостен актив от 9 точки, следван от Австрия с 4 и Израел на последно място с 2. Тазвечершният противник на България няма повече мачове, а квалификацията приключва с дуел сред " лъвовете " и домакина Израел, който се нуждае от победа с 3:0, с цел да измести Австрия.

" Трикольорите " излизат против Израел на следващия ден от 20:00 ч., още веднъж в Хадера.

Снимка: cev.lu

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Николай Къртев – Владислав Иванов (либеро)

АВСТРИЯ: Александър Туш, Александър Бергер, Максимилиан Ландфарер, Никлас Кронталер, Петер Волфартщатер, Матеус Юркович - Флориан Рингзайс (либеро)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР