Националният отбор на България по вдигане на тежести започна извънреден

...
Националният отбор на България по вдигане на тежести започна извънреден
Коментари Харесай

Националният отбор по вдигане на тежести започна извънреден лагер в Русе

Националният тим на България по повдигане на тежести стартира ексклузивен лагер в Русе. Причината е продължаващата рецесия и разногласия в управлението на родните щанги. Екип на Българска национална телевизия посети едно от заниманията на отбора.

Двуразовите занимания се организират въз основата на локалния тежкоатлетически клуб Русе.

" Има отговорности, които не са платени от федерацията. Дължат се и много пари на Национална спортна база, а парите са преведени от министерството ", споделя доцент доктор Кирил Панайотов, член на УС на Българската федерация по повдигане на тежести и ръководител на ТСК Русе.

Възстановеният на поста народен треньор Иван Иванов регистрира, че към този момент над 80% от състезателите са се присъединили в лагера.

" Имаме такива проблеми, които трябваше да ги решим преди нова година, само че уви нещата при нас се случват много постепенно и все в последния миг, в случай че се случат въобще. Това неизбежно ще се отрази и в представянето на европейско състезание ", сподели той.

За някои от щангистите ще е нужно и време, с цел да привикнат към новата конюнктура.

" В порядъка на 1-2 седмици ще свикнем с събитията и всичко ще бъде както по остаряло му ", счита състезателят Васил Маринов.

Очаква се националният тим да се готви в Русе до европейското състезание през април.

" Щом сме в залата, значи няма никакъв проблем. Ние си упражняваме и си гледаме нашата работа. Тази зала е съвършена за една естествена подготовка, естествена подготовка ", добави Ангел Русев.

Автори: Андрей Кючуков и Тихомир Стоичков

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР